Ha bejelölöd a csillag melletti négyzetet, akkor megjegyzem, és ha legközelebb jössz, rögtön ez az iskola fog megjelenni.
> Bersek József Általános Iskola > Aktuális > BE-JÓ az Európa Bajnokságon

BE-JÓ az Európa Bajnokságon

Június végén a Magyar Látványtánc Sportszövetség által szervezett VIII. Ének és Látványtánc Európa Bajnokságon mérette meg magát a BE-JÓ két fiatalabb versenytáncos csapata.

Fotóalbum
Több román és szlovák ellenféllel kellett a dobogós helyekért, arany minősítésért megküzdeni. Csodaszép eredmények születtek, mind a 4-5.o-s, mind a 7-10.o-s korcsoportnál a hajnali 4 órakor induló buszos utazás és a 35 fokos hőségriadó ellenére is!

A legfiatalabb versenytáncos csoport ebben a tanévben kezdte a versenyzést. Az országos táncversenyek sorozatos sikerei után a BE-JÓ lányok az EB-n is bizonyítottak, hiszen ők léptek a zsűri elé legelső táncként a vidám „Pom-pomádé”-val az 5 napos nemzetközi táncverseny kezdéseként. A fergeteges előadásmód és koreográfia a zsűri pontozása alapján II. helyet ért el. Az „Isztambul” Kumánovich Kata énekével ARANY minősítést kapott. Szóló énekben Kumánovich Katának három ellenfele is volt, ennek ellenére az I. helyen végzett igen magas pontszámmal, sőt még KÜLÖNDÍJAT is kapott előadásmódjára!

A 7-10.o-s korcsoport is igen kiemelkedően teljesített, már az esti órákban versenyezve, hiszen a „Saltarello” c történelmi társastánc ARANY minősítést kapott szintén magas pontszámmal, és az „Emergency”c. majorette show táncukkal a hat versenyzőből álló kategóriában a 3. helyet szerezték meg, alig 0,5 ponttal lemaradva a második helyezett csapattól.

Méltó és igen boldog befejezése volt ez egy fellépésekben, versenyekben gazdag tanévnek!

A kísérő Szülők felbecsülhetetlen segítsége nélkül mindez nem sikerült volna!


Élményekben gazdag nyári szünetet kívánunk Mindenkinek!


Horváth Márta
művészeti vezető