Ha bejelölöd a csillag melletti négyzetet, akkor megjegyzem, és ha legközelebb jössz, rögtön ez az iskola fog megjelenni.
> Bersek József Általános Iskola > Aktuális > Kőszegi Szüret 2017.

Kőszegi Szüret 2017.

2017. szeptember 23-án került megrendezésre a kőszegi szüreti felvonulás, ahol hagyományos módon a BE-JÓ lányok mellett az ötödik osztályok képviselték iskolánkat.

Fotóalbum
Az egész héten át tartó hideg és esős napok után ragyogó napsütés köszöntött aznap ránk. Szabóné Király Éva néni, az 5.a kreatív osztályfőnöke 2 héten át gyártotta a szükséges dekorációt Rába Áron apuka segítségével a sárkányok által elfoglalt Jurisics-várhoz. Meg is lett az eredménye: látványos menetet alkotott a Bersek iskola blokkja. A sort a nagyobb BE-JÓ mazsorettes lányok és a legfiatalabb zászlóforgatók, tündérszárny-táncosok vezették. Ezután következett a sárkányvár, melyben Tamási Joel 4.a osztályos diákunk dobolt fergeteges lendülettel. Hatalmas sikert aratott a felvonulási útvonalon. A menetünket a sárkányfiak és a királylányok alkotta 5.o-s népes csapatunk zárta, akikkel a tribün előtt kedves táncot lejtettünk a nézők szórakoztatására. A kísérő történetünk a következő volt:

„Bizonyára nem sokan tudják, hogy Kőszeg 1532-es ostromán kívül volt még egy, méghozzá 2017-ben, mikor is az ördögi Demóna sárkányfiaival elfoglalta a Jurisics-várat. S hogy ne unatkozzanak a virgonc fiókák, raboltak maguknak szépséges királylányokat. Megbékélő közös táncuk következik a Bersek iskola 5.a-b osztályának előadásában.”

A BE-JÓ lányok a felvonulás után még a rendezvénysátorban adtak lendületes műsort valamennyi korcsoportunkkal, illetve a tűztáncosok pénteken Kőszegen, szombaton Rumban a falunapon bűvölték el a megjelenteket látványos produkciójukkal.

Horváth Márta, 5.b osztályfőnök avagy ördögi Demóna