Ha bejelölöd a csillag melletti négyzetet, akkor megjegyzem, és ha legközelebb jössz, rögtön ez az iskola fog megjelenni.
> Bersek József Általános Iskola > Aktuális > XXII. Karácsonyi Versmondó Verseny és Rajzverseny

XXII. Karácsonyi Versmondó Verseny és Rajzverseny

„álmodom, hogy csillag vagyok,
tárt ablakban fényem ég.
Fenyőfácskán gyertyák gyúlnak,
körös-körül gyerekek
zengnek édes éneket.”

Bősze Éva: Karácsony

Fotóalbum
Iskolánk humán munkaközössége az iskolavezetés és a tantestület segítségével XXII. alkalommal rendezte meg 2017. december 13-án Karácsonyi Versmondó Versenyét, melyet öt korcsoportban hirdettünk meg. 76 verset szerető gyermek jött el hozzánk.
A versenyzők egy kötelező és egy szabadon választott költeményt mondtak el. Az óvodások szabadon választott verssel készültek a délutánra. Valamennyi helyszínen 3-3 fős szakmai zsűri értékelte a produkciókat. Rendezvényünk sajátossága, hogy mind a négy kötelezőként előadott verset Vas megyei költőtől választjuk: ebben az évben Bősze Éva, Tóthárpád Ferenc, Devecsery László és Gazdag Erzsi egy-egy gyönyörű versét.
Békés, meghitt, nyugodt délutánt töltöttünk el együtt, mindannyian jó érzéssel vártuk a díjkiosztót.
Versmondó versenyünk összekapcsolódott a rajzversenyünkkel, mely november 23-án zajlott. A 3. évfolyamtól itt a helyszínen készítették el a gyerekek rajzaikat a kötelező versek alapján, választható technikával. A díjakat a versenyzők a versmondó verseny eredményhirdetésén kapták meg.

Az összefogásért, segítségért köszönetemet fejezem ki az iskolavezetésnek, a kollégáknak, az iskola minden dolgozójának és segítő diákjainknak.


Dr. Biró Zoltánné
humán munkaközösség-vezető
főszervező