Ha bejelölöd a csillag melletti négyzetet, akkor megjegyzem, és ha legközelebb jössz, rögtön ez az iskola fog megjelenni.
> Bersek József Általános Iskola > Aktuális > Emlékműsor március 15-én a Bersek József Általános Iskola 55 éves évfordulóján

Emlékműsor március 15-én a Bersek József Általános Iskola 55 éves évfordulóján

„Az erdőszélen hóvirág fehérlett.
Sarjadó gyepen az iskola
glédában állt, mint még soha.
Valaki a Talpra Magyart szavalta.
Aztán a tanító beszélt a szabadságról…„

/Vass Albert: Emlékezés egy régi márciusra/

Fotóalbum
A jubileumi megemlékezés 10 órakor a Bersek szobor koszorúzásával kezdődött. Az 1848-as forradalom- és szabadságharc 170. évfordulóján iskolánk fennállásának 55 évére emlékműsorral tisztelegtünk. E szép napra nemcsak diákjaink, tanáraink, hanem iskolánk is ünnepi díszbe öltözött.
A Himnusz dallamai után Kovácsné Szabó Éva igazgatónő köszöntötte a meghívott vendégeket, iskolánk alapító és jelenlegi tanárait, szülőket, és a tanulóifjúságot. Majd ismertette az eltelt 55 év kiemelkedő és fontosabb eseményeit. Ezt követően Kovács Szilárd 7. b osztályos tanuló emlékezett meg az iskola névadójáról a fiatalon elhunyt honvéd-huszárezredes, jószágkormányzó Bersek Józsefről, aki Kőszeg város szülötte volt. Az iskolazászlóra a jubileumi emlékszalag felkötése után Tamási Joel általi dobpergéssel indult a 4. a osztály műsora, amelyben méltóképpen emlékeztek meg a márciusi ifjakról, idézték fel e csodás nap történéseit, forradalmi eszméit, vívmányait. Desics Bettina és Harkány Júlia szavalatai is szebbé tették e nap azóta is érvényes jelentőségét. A megemlékezést megkoronázta Vass Albert: Emlékezés egy régi márciusra című verse, melyet Ennio Morricone zenei aláfestéssel Moldvai Dóra 6. b osztályos tanuló csodálatos előadásában hallhattuk.
A műsort Szombathelyi Zita tanító állította össze és tanította be, melyet Szekérné Döbrősy Beáta tanítónő által koreografált néptánc és általa betanított korhű dalok tettek még emlékezetesebbé. A zenei betéteket és e forradalmi napot idéző képeket Horváth Márta tanárnő illesztette a műsorba. A szép nemzeti dekoráció Szabóné Király Éva tanárnő keze munkáját dicséri. A Szózat elhangzása után megtekinthettük diákjaink rajzos legemlékezetesebb bersekes élményeit, emlékeit.
A műsor után meghívott vendégeinket egy kis fogadásra invitáltuk.


Szombathelyi Zita tanító, főszervező