Ha bejelölöd a csillag melletti négyzetet, akkor megjegyzem, és ha legközelebb jössz, rögtön ez az iskola fog megjelenni.
> Bersek József Általános Iskola > Aktuális > Régészet napja 2018.

Régészet napja 2018.

2018. május 25-én a történelem iránt érdeklődő tanulókkal többszörösen is kihasználtuk a múzeumok által kínált programokat.

Fotóalbum
Elsőként a kőszegi Arany Egyszarvú Patikamúzeumba mentünk az 5.a osztállyal. Két csoportba osztva oldották meg az érdekes feladatokat: cserépdarabokat ástak elő, beosztályozták őket és leltároztak őket. A másik teremben sírt tártak fel, beszámozták a leleteket, majd le is rajzolták, dokumentálták.
A délután folyamán a szombathelyi Vasi Múzeumi Látványtárba mentünk 4 autóval és 16 diákkal. Mozaikképet készítettek a 4 fős csapatok, majd kakukktojást kerestek a hatalmas teremben, őskori és ókori kiállítást rendeztek, és természetesen a detektoros fémkeresést sem lehetett kihagyni. Megint csak megdicsérték a bersekes diákokat az ügyességük, tudásuk és jó magaviseletük miatt.
Jövőre is igyekszünk eljutni, hisz a gyerekek és felnőttek egyaránt élvezik a régészeti munkák minél szélesebb körű megismerését.

Horváth Márta szaktanár