Ha bejelölöd a csillag melletti négyzetet, akkor megjegyzem, és ha legközelebb jössz, rögtön ez az iskola fog megjelenni.
> Bersek József Általános Iskola > Aktuális > Pályaorientációs nap

Pályaorientációs nap

Október 13-án iskolánk PÁLYAORIENTÁCIÓS NAPOT tartott.

Fotóalbum
Az osztályfőnökök szervezésével és a kollégák segítségével a felső tagozatos diákok változatos programokon vettek részt.
Ötödik osztályosaink különböző interaktív feladatokat oldottak meg, majd a kőszegi tűzoltóságra látogattak, ahol betekinthettek a tűzoltók munkájába. A hatodik évfolyam részt vett a GYESEV által szervezett „ÉLMÉNYVADÁSZOK” programon a szombathelyi vasútállomáson. Betekinthettünk a pénztárosok munkájába, megmutatták az elektronikus jegyváltás folyamatát. Nagy élmény volt az irányítótoronyban a váltók kezelése, ami nem is volt olyan könnyű feladat. A járműjavítóban beülhettek a gyerekek a mozdonyvető fülkébe, kipróbálhatták a különböző irányító berendezéseket.
A hetedik osztályos fiúk a kőszegi téglagyárba látogattak, ahol megtekinthették a különböző technológiai folyamatokat. A lányok a védőnői szolgálat munkájával ismerkedhettek meg az Egészségházban. A nyolcadik osztályosaink már komolyan készülnek a pályaválasztásra. Idén már több iskola nyílt napjára látogattak el a diákok. Október 17-én pályaválasztási tájékoztató szülői értekezletet tartanak iskolánkban a kőszegi középiskolák igazgatói. Csoportmunkában ügyintézéssel kapcsolatos feladatokat oldottak meg a kőszegi hivatalokban.
A pályaorientációs napon, a 170 éves Magyar Honvédség szombathelyi Toborzóirodájának a bemutatóján is részt vehettek felső tagozatos diákjaink, ahol akadálypályán mutathatták meg ügyességüket. A nap végén még egy kis palacsinta sütésre is jutott idő a technika terem konyhájában. Nagyon jól sikerült ez a nap, sok érdekes információval gazdagodtak diákjaink.


Szabóné Király Éva
osztályfőnöki munkaközösség-vezető