Ha bejelölöd a csillag melletti négyzetet, akkor megjegyzem, és ha legközelebb jössz, rögtön ez az iskola fog megjelenni.
> Bersek József Általános Iskola > Aktuális > Nyelvek Európai Napja

Nyelvek Európai Napja

A tavalyi év sikerén felbuzdulva idén újra bekapcsolódtunk a Nyelvek Európai Napjába, melyet az Európa Tanács indított útnak 2001-ben.

Ebben a tanévben is a felsősöket céloztuk meg, hiszen ők három nyelvet is tanulnak iskolánkban az anyanyelvükön kívül: németet, angolt és horvátot. Előfeladatként egy plakátot kellett elkészíteniük a diákoknak egyénileg vagy csoportmunkában. A téma: Mit néznél meg Ausztriában, Angliában, Horvátországban? Majd tanórai kereteken belül érdekes adatokat ismertünk meg a világ nyelveiről, feladatok megoldásán ténykedtünk, kvízeket oldottunk meg. Természetesen minden a nyelvek sokszínűségéről szólt. Harmadik, záró feladatként pólókészítő versenyt hirdetünk – az EU felhívása alapján – , melyre előre megadott szempontokat figyelembe véve kell logót, képet tervezni. A legjobbakat továbbítjuk az Európai Unió felé. Így a teljes program decemberben zárul majd.

Szakosné Zsigmond Terézia
idegennyelvi munkaközösség-vezető