Ha bejelölöd a csillag melletti négyzetet, akkor megjegyzem, és ha legközelebb jössz, rögtön ez az iskola fog megjelenni.
> Bersek József Általános Iskola > Aktuális > Királyi Városnap 2018.

Királyi Városnap 2018.

1648. november 6-án III. Ferdinánd Habsburg császár és magyar király megerősítette Kőszeg város évszázados jogait, és Vas megyében egyedüli városként, Kőszegnek Szabad királyi város jogot adományozott. Kőszeg városának hatalmas kincse ez a hamarosan 400 éves, sőt lassan 700 éves tradíció.

Fotóalbum
A délelőtt folyamán hatodikos diákokkal „Corvin Mátyás és Nyugat–Pannónia” (Kőszeg–Bécsújhely–Bécs) c. történelmi emlékülésen vettünk részt érdekes előadásokat hallgatva.

A Jurisics-vár lovagtermében 16 órától megrendezésre kerülő ünnepi képviselő testületi ülésen Huber László Polgármester Úr Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő testületének határozata alapján „Jó tanuló, jó sportoló” kitüntetést adott át azoknak a diákoknak, akik a tavalyi tanévben a kiváló tanulmányi eredményeik mellett országos tanulmányi-, sport vagy művészeti versenyeken is kimagasló eredményeket értek el, dicsőséget hoztak iskolájuknak és városuknak.

A Bersek iskolából a következő tanulóink vehették át a csodaszép elismerő oklevelet:

Kumánovich Kata 7.b
Kumánovich Kata, Weidl Mónika és Zsótér Rebeka 7.b + Fejes Johanna
BE-JÓ Táncegyüttes 6-7.o korcsoportja

Felkészítők:
Hollósiné Breznyiczki Mariann
Kovácsné Zsolt Andrea
Horváth Márta
Tóthné Pintér Gyöngyi
Szabó Lajosné
Tanai Erzsébet
Kocsisné Pethő Judit

A BE-JÓ Táncegyüttes középiskolás csoportja az ünnepi műsor részeként két reneszánsz tánccal szórakoztatta az ünneplő közönséget.

A „Jó tanuló, jó sportoló” kitüntetések után városi elismerő oklevelek átadására került sor.

Vilits Katalin, Kovácsné Zsolt Andrea és Tóth-Percze Mária a Bechtold Természetismereti Verseny már 19 éve tartó megszervezéséért Kőszeg Város Önkormányzatának Kitüntető Oklevele elismerésben részesült.

GRATULÁLUNK A KITÜNTETETTEKNEK!!!