Ha bejelölöd a csillag melletti négyzetet, akkor megjegyzem, és ha legközelebb jössz, rögtön ez az iskola fog megjelenni.
> Bersek József Általános Iskola > Aktuális > "KézenFogva ballagunk"-a KézenFogva Alapítvány felhívása

"KézenFogva ballagunk"-a KézenFogva Alapítvány felhívása

Tisztelt Igazgató Úr/Asszony!

Negyedik éve indult útjára alapítványunk mozgalma: KézenFogva Ballagunk címmel. Eddig főként középiskolás ballagók döntöttek úgy, hogy csatlakoznak a mozgalomhoz, de egyre több felelősségteljesen gondolkodó általános iskolás osztály is megkeres minket, hogy szeretnének csatlakozni a programunkhoz.

Ezért Alapítványunk szeretne lehetőséget biztosítani több általános iskolának is: ha teszik a kezdeményezésünk csatlakozhassanak a programhoz.

Miről is szól a KézenFogva Ballagunk program?

Ballagó diákokkal ismertettük meg a segítségnyújtás örömét.

A KézenFogva Ballagunk program ötlete nagyon egyszerű. Évente több tízezer diák ballag valamely intézményből. Rengeteg figyelem, ünneplés és sok-sok virág. Ezek a virágok azonban elhervadnak, sokszor, mire hazaérkeznek a ballagók a virágok háromnegyede már nem él. Mi lenne, ha a diákok arra kérnék szüleiket, rokonaikat, ismerőseiket, barátaikat, hogy csak 1-2 szál virággal kevesebbet ajándékozzanak csokronként nekik. És a meg nem vásárolt virágok árával támogassák a KézenFogva Alapítványon keresztül azokat a fogyatékos fiatalokat, akik nem olyan szerencsések, mint a ballagó társaik. Ez lenne az igazi, tartós ajándék, amit a ballagó fiatalok fogyatékos fiataloknak adnak.

A KézenFogva Alaítvány egyik fontos célkitűzése a fogyatékos fiatalok munkához való juttatásának támogatása. Ehhez olyan speciális képzésre van szükségük a fiataloknak, melyet csak adományokból tudunk megvalósítani. A programot ezért hoztuk létre.

A program sikeres volt az elmúlt években!

A KézenFogva Ballagunk programunkat ebben az évben több mint 30 iskola csatlakozott! A Fazekas Gimnázium, Eötvös Gimnázium, ELTE Apáczai Gimnázium, Városmajori Gimnázium, és a Gödöllői Református Líceum stb. Korábbi években már csatlakozott általános iskolák, például a Derkovits Gyula Általános Iskola, Carl Rogers Személyközpontú Óvoda és Általános Iskola.



Az összefogásból szeretnénk egy országos hagyományt teremteni!

Szeretnénk ezt a mozgalmat folytatni, és lehetőséget adni minden iskolának! A KézenFogva Alapítvány minden szükséges hátteret biztosít. A szülők, családtagok a http://www.kezenfogvaballagunk.hu/adomanyozz oldalon keresztül tudják felajánlani a néhány szál virág árát.

Szeretnénk, ha az Ön iskolája is részt venne a mozgalomban!

Amennyiben szeretnének csatlakozni, várjuk pozitív visszajelzésüket az alábbi e-mail címen!

Pordán Ákos
ügyvezető
KézenFogva Alapítvány
kezenfogvaballagunk@kezenfogva.hu