Ha bejelölöd a csillag melletti négyzetet, akkor megjegyzem, és ha legközelebb jössz, rögtön ez az iskola fog megjelenni.
> Bersek József Általános Iskola > Aktuális > Országos Natúrpark Vetélkedő / Hollókő

Országos Natúrpark Vetélkedő / Hollókő

Idén a 3. Országos Natúrpark Vetélkedőt a Cserhát Natúrpark rendezte.

Fotóalbum
Ezt a döntőt megelőzte a területi kőszegi forduló, melyet csapatunk nyert meg. Ezért utazhattunk mi Hollókőre, a 3 napos vetélkedőre. Péntek reggel indultunk útnak az önkormányzat kisbuszával. Velünk utaztak az Írottkő Naturpark Egyesület tagjai is. Első este volt a bemutatkozás, játékos feladatok, ismerkedés. Másnap reggeli után elindultunk gyalog szállásunkról, Felsőtoldról a Hollókői Várba. Szerencsére szép napsütéses idő volt, így jobban élvezhettük a természet szépségeit. A várban egy profi lovag tartott izgalmas előadást a középkor fegyvereiről. A várlátogatás után lesétáltunk a hollókői ófaluba. Végigsétáltunk a falu kis utcáin, benéztünk a kézműves házakba is. Ebédre helyi specialitásokat ettünk: isteni palóc levest, fantasztikus túrós és meggyes réteseket. Utóbbit egy hollókői néni sütötte nekünk. Ezután került sor a 9 állomásból álló megmérettetésre. Nekünk legjobban a lekvár kóstolás tetszett, de jól teljesítettünk a térkép kirakónál és az elméleti totónál is. A csapatok beérkezése után busszal mentünk vissza Felsőtoldra, a szállásra. Vacsora előtt volt a várva várt eredményhirdetés. Miénk lett a 3. helyezés! Nagyon örültünk az eredménynek, így boldogan álltunk neki a kemencében sült csirkéhez, a vacsoránkhoz.
Este sokáig játszottunk, beszélgettünk. Másnap reggel fáradtan ugyan, de élményekkel gazdagodva indultunk haza. Ezt a hétvégét sose felejtjük el, reméljük jövőre is eljutunk majd az országos vetélkedőre. Köszönjük a verseny szervezőinek és Somogyi Kati néniéknek, hogy biztosították nekünk ezt az utazást!
Kumánovich Kata
Weidl Mónkia
Zsótér Rebeka
A NA-TÚRisták csapata