Ha bejelölöd a csillag melletti négyzetet, akkor megjegyzem, és ha legközelebb jössz, rögtön ez az iskola fog megjelenni.
> Horvátzsidányi Tagiskola > Aktuális > Testvériskolánk látogatása Horvátországból

Testvériskolánk látogatása Horvátországból

Az őszi Marija Goricai látogatásunkat viszonozták május 20-án az ottani iskolások, az Igazgatónő, a Polgármester Asszony, szülők és nagyszülők.

Nagy izgalommal és sok-sok munkával készültünk erre a napra. A Szülői Munkaközösség tagjai összefogtak, és nagyon sokat segítettek abban, hogy ez a nap sikeresen teljen el. Ezúton is köszönöm nekik. Köszönet illeti a KLIK Kőszegi és Szombathelyi Tankerületét az anyagi segítségért, amit nyújtottak. Köszönet az Alpok Aqua Kft.-nek, akitől vizet kaptunk. Hozzájárult a nap sikeréhez a Megyei Horvát Önkormányzat, a horvátzsidányi Polgármester Úr, falunk plébánosa és sokan mások is, akik süteménnyel, a trambulin felállításával és leszerelésével, padok, asztalok kölcsönzésével segítettek minket.
A vendégek fogadása, köszöntése, megvendégelése után egy rövid játék következett, ahol együtt játszottak horvát és magyar gyerekek. Majd műsort adtunk elő, és a vendégek is bemutatkoztak. Ezután ebéd következett, amelyet lesétáltunk azzal, hogy elmentünk falunk templomába. Itt a Plébános Úr tájékoztatója után egy rövid éneket tanultunk meg, amelyet Kovács Andris anyukája tanított meg nekünk. Majd a Családok keresztjét tekintettük meg, amely olyan helyen található, hogy szinte az egész falu belátható. Az iskolába visszasétálva újabb játék következett. A legnagyobb sikere a trambulinnak volt. Közben folytatódott a vendéglátás is. Átadtuk ajándékainkat, melyet külön készítettünk gyerekeknek: fiúknak és lányoknak, valamint a felnőtteknek is úgy, hogy kicsit másabb csomagot kaptak a férfiak és nők is. Süteményből is kapott mindenki.
A vendégek kérésére Kőszegre is bementünk, de csak hárman kísértük be őket. Addig az iskolában a mi tanulóink még játszhattak egy kicsit, és lassan elindultak hazafelé, hiszen öt óra is elmúlott már, mire a nap a vége felé közeledett.
Egy szép, tartalmas nap volt, amelyben még az időjárás is a segítségünkre volt.
Lipa hvala svima!