Ha bejelölöd a csillag melletti négyzetet, akkor megjegyzem, és ha legközelebb jössz, rögtön ez az iskola fog megjelenni.
> Horvátzsidányi Tagiskola > Aktuális > Marija Gorica 2016.10.15.

Marija Gorica 2016.10.15.

Az idei tanév elején tanulóink nagy részével és a pedagógusokkal ellátogattunk leendő testvériskolánkba, amely nem messze Zágrábtól található.

Fotóalbum
Elkísért bennünket falunk polgármestere és a körjegyzőnőnk is.
Sajnos az időjárás az idén sem kedvezett nekünk, mert a tavalyi évhez hasonlóan egy esős napot fogtunk ki. De ez nem szegte a jókedvünket. Már hat órakor indult a busz, hogy vidám kis csapatunkat Horvátországba szállítsa.
Vendéglátóink a szeptember végén átadott gyönyörű és nagy sportcsarnokban fogadtak minket. A termet félkörben asztalok vették körül, amelyeken mindenféle finomság sorakozott. Ezen a napon ünnepelték ott a „Kenyér napját”. Ilyenkor minden osztály kap egy-egy asztalt, amelyet a szülők, nagyszülők segítségével terítenek meg süteményekkel, kenyérfélékkel. Mi is készültünk, és a számunkra kijelölt asztalra lakodalmi kalácsot, igazi magyaros zsíros kenyeret hagymával tálaltunk, amelyet finom Zsidányi vízzel öblíthettek le az asztalunkat meglátogatók.
Az ottani gyerekek is készültek műsorral és mi is. Ezek bemutatása után közösen játszottunk és énekeltünk. Közben ebédeltünk, majd szinte csak a miénk lett a szép csarnok. Vidáman szaladgáltak, játszottak a gyerekek, kipróbálták milyen a lelátón ülni, sőt volt, aki a lelátó mögé is bekukkantott.
Gyorsan repültek az órák, és hamarosan eljött a búcsú ideje. Hazafelé is vidáman beszélgetve telt el a hosszú út. Fáradtan, de jókedvűen ölelték át szüleiket a gyerekek, és folyamatosan mesélték az élményeiket.
Tavasszal mi várjuk vissza a Horvátországban megismert gyerekeket.