Ha bejelölöd a csillag melletti négyzetet, akkor megjegyzem, és ha legközelebb jössz, rögtön ez az iskola fog megjelenni.
> Horvátzsidányi Tagiskola > Aktuális > Horvát nyelvű karácsonyi vers és prózamondó verseny

Horvát nyelvű karácsonyi vers és prózamondó verseny

A mai nap különleges volt a számunkra. 8 évvel ezelőtt rendeztük meg az első általunk szervezett versenyt, mégpedig a horvát nyelvet tanuló iskolák alsó osztályainak így karácsony előtt, egy téli -karácsonyi vers- és prózamondó versenyt, amellyel évről évre nagy sikert aratunk.

Fotóalbum
Az idei a hatodik volt, mert két év kimaradt a covid miatt. 6 iskolából 51 tanuló jelentkezett, de sajnos betegség miatt néhányan nem tudtak eljönni. Jövőre őket is várjuk!
A versenyt a tagiskola vezetője után István Krizmanich polgármester és László Rozmán tankerület igazgató is köszöntötte, sőt Igazgató úr még horvát mondatokkal is meglepte a résztvevőket. Vendégünk volt Szabóné Kovács Éva, a székhelyintézmény igazgatónője is. Köszönjük hogy jelenlétükkel megtiszteltek bennünket.
A verseny előtt egy rövid, de annál sikeresebb műsort adtak mind a székhelyintézményben tanuló felsősök, mind a kisiskolánk tanulói. A műsor végén még a vendég gyerekeket is bevontuk egy kis játékos dal eljátszásába.
Majd következett a várva várt verseny.
A zsűri tagjai Fucinné Dorner Anikó, falvaink körjegyzője, dr. Andrija Handler a Peresznyén található egyházi gyűjtemény igazgatója, valamint elnökeként Marija Fülöp-Huljev , nyugalmazott iskolaigazgató voltak. Nem volt könnyű dolguk, hiszen szebbnél szebb verseket hallgathatunk meg, ezzel is a karácsonyra hangolódva.