Ha bejelölöd a csillag melletti négyzetet, akkor megjegyzem, és ha legközelebb jössz, rögtön ez az iskola fog megjelenni.
> Horvátzsidányi Tagiskola > Aktuális > A PÉCSI HORVÁT SZÍNHÁZ ELŐADÁSA

A PÉCSI HORVÁT SZÍNHÁZ ELŐADÁSA

A mai nap délutánján a pécsi horvát színház tartott nekünk egy fantasztikus előadást, amelyet olyan módon adtak elő horvát nyelven, beszélve-gesztikulálva, különböző tárgyak segítségével, hogy kis tanulóink egész idő alatt úgy viselkedtek, mint akik teljesen értik az előadást.

Fotóalbum
Jókat nevettek, elszámoltak tízig, elmondták a színeket stb.
A történet röviden: van egy munkás, aki a tízezredik közlekedési lámpát=semafort állítja fel, miközben egy kezdő munkást próbál megtanítani rá. Ez a tanulási folyamat végig tréfás jelenetekkel tarkított, mert a kezdő munkás mindenáron szendvicset szeretne enni, míg az idősebb magyarázza a semafor felállításainak szabályait. Ez sok félreértésre is okot ad, ami miatt a gyakorlott fél több kisebb balesetet szenved a kezdő jóvoltából. Természetesen mint minden mesének ennek is jó a vége, amellett hogy megtanultuk a közlekedési lámpa színeinek jelentését mind az autósokét, mind a gyalogosokét. A végén a jutalom sem marad el, Ivo megkapja a várva várt szendvicset, miután ő köszönetképp egy ácsceruzát ad "tanítójának".
Így vidáman, szórakozva tanultunk.
Köszönjük a Horvát Nemzetiségi Önkormányzat anyagi segítségét, hogy megnézhettük ezt a darabot, és egy vidám délutánt töltöttünk el.