Ha bejelölöd a csillag melletti négyzetet, akkor megjegyzem, és ha legközelebb jössz, rögtön ez az iskola fog megjelenni.
> Bersek József Általános Iskola > Aktuális > Tanévzáró, ballagás 2020.

Tanévzáró, ballagás 2020.

Dr. Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár javaslata értelmében a tanévzáró ünnepélyre és a 8. évfolyam ballagására a megszokott módon sajnos nem kerülhetett sor. A járványügyi helyzetre való tekintettel tömeges részvételt nem engedélyeztek a tanévzáró ünnepélyen, ezért az érvényben lévő egészségügyi szempontok betartása mellett a következő formában zajlott a tanév lezárása és a ballagás.

Fotóalbum
2020. június 18-án délután óránkénti beosztással adták át az osztályfőnökök a bizonyítványokat, a dicsérő okleveleket és a jutalomkönyveket a diákjaiknak. Az online oktatásban kiemelkedően teljesítő diákjaink külön oklevelet kaptak. A nyolcadik osztályok ballagását külön időpontban tudtuk megtartani a tornateremben, és a járványügyi szabályok enyhítésének köszönhetően, de az érvényben lévő előírások betartása mellett már szülői részvétellel.
A 7. osztályosok nevében Desics Bettina köszöntötte a ballagókat.
A 8.a osztály nevében Imre Eszter és Borsos Kata búcsúzott el az iskolától és a tanároktól. Megható köszönő-búcsúzó műsort láttunk-hallhattunk a 8.b-s lányok, Moldvai Dóra, Kumánovich Kata, Zsótér Rebeka és Kriston Zille előadásában. Az osztályok búcsúzó szalagjait Tihanyi Luca és Weidl Mónika Kitti kötötték fel a Bersek iskola dísz zászlajára.
Kovácsné Szabó Éva igazgatónő tanévzáró beszédében kiemelte, hogy ez a helyzet, ez az időszak talán rádöbbentett mindenkit arra, hogy milyen fontosak a személyes találkozások, felértékelődtek a családi, baráti kapcsolatok. És, hogy az ünnep közösségben igazán jó és emlékezetes.
Az ünnepély végén az igazgatónő a következő tanulókat részesítette elismerésben kitűnő tanulmányi munkájukért, szorgalmukért és tanulmányi, művészeti versenyeken elért kiemelkedő eredményeikért. Az alapítványi díjakat Kiss Lajos Csaba tanár úr, az „Alapítvány a Bersek József Általános Iskoláért” kuratóriumának elnöke adta át:
- Borsos Kata 8.a – alapítványi továbbtanulási támogatás
- Lovagi Fanni 8.a - alapítványi továbbtanulási támogatás
- Tihany Luca 8.a – díszoklevél és alapítványi továbbtanulási támogatás
- Eigner Hermina 8.b – díszoklevél
- Zsoldos Mihály 8.b - díszoklevél
- Moldvai Dóra 8.b – díszoklevél és alapítványi továbbtanulási támogatás
- Zsótér Rebeka 8.b – díszoklevél és alapítványi továbbtanulási támogatás
- Kumánovich Kata 8.b – díszoklevél és a „Bersek József Általános Iskoláért” bronz emlékérem
- Weidl Mónika Kitti 8.b – díszoklevél, alapítványi továbbtanulási támogatás és a „Bersek József Általános Iskoláért” bronz emlékérem
A díjak átadása után az igazgatónő bezárta a 2019-2020-as tanévet. A nyolcadikos diákok búcsúzásként köszönetet mondtak osztályfőnökeiknek, tanáraiknak a sok éves közös munkáért és átadták megható ajándékaikat.
Örülünk, hogy volt lehetőségünk a szülőkkel közös ballagás megtartására, végzős diákjaink méltó búcsúztatására.
Élményekben gazdag, vidám nyári szünetet, vakációt kívánok Mindenkinek, bízva abban, hogy szeptemberben újra az iskola tantermeiben találkozunk!

Horváth Márta főszervező, humán munkaközösség-vezető