Ha bejelölöd a csillag melletti négyzetet, akkor megjegyzem, és ha legközelebb jössz, rögtön ez az iskola fog megjelenni.
> Bersek József Általános Iskola > Aktuális > Állatok Világnapja projektnap

Állatok Világnapja projektnap

„Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelídítettél.”
(Antoine de Saint-Exupéry)

Iskolánk ötödik osztályos tanulói október 9-én projektnap keretében emlékeztek meg az Állatok Világnapjáról, Kovácsné Zsolt Andrea tanárnő szervezésével.

Fotóalbum
Minden órán más, színes, játékos feladatokkal kerültek közelebb az állatokhoz, elsősorban a felelős állattartás témájához.
Hon- és népismeret órán a világtörténelem híres állataival ismerkedtek meg, melyek megváltoztatták a világtörténelmet. A nyelvi órákon plakátokat készítettek, melyeken bemutatták az állatokat. Matematika órán biológiai-logikai számtan „Állati jófej” feladványokkal, „bogaras kiszámoló” matematikai állatos feladatokkal tanultak játékosan.
Informatika órán Kahoot programmal állatos kvíz feladatokat készítettek.
Osztályfőnöki órán gondolatébresztő vetítés után cikket írtak, beszélgető kört alkottak a felelős állattartás témájában, majd a program csapatverseny formájában folytatódott játékos feladatokkal. Madárhangokat ismertek fel, állati TOTÓ-t készítettek, állatok az irodalomban, „madárlesen” feladványokat oldottak meg.
A program a délelőtt értékelésével zárult.