Ha bejelölöd a csillag melletti négyzetet, akkor megjegyzem, és ha legközelebb jössz, rögtön ez az iskola fog megjelenni.
> Bersek József Általános Iskola > Aktuális > "Megsebzett bolygó" - Komplex Természettudományi Vetélkedő

"Megsebzett bolygó" - Komplex Természettudományi Vetélkedő

A Föld Napja alkalmából 19. alkalommal szervezték meg a "Megsebzett Bolygó" komplex megyei természettudományi vetélkedőt.

Fotóalbum
Idén iskolánkból 8 diáknak lehetősége nyílt részt venni (2 csapattal) ezen a rendezvényen a Kámoni Arborétumban. A versenyt a Gothard Jenő Általános Iskola szervezte. Habár az időjárás nem engedte meg a kültéri feladatokat, mégis mindenki remekül érezte magát. Sok-sok érdekes feladat volt: fajfelismerések,tapogatás, kvíz a Kámoni és a Jeli Arborétumról a 15 éves Őrségi Nemzeti Parkról, állathang felismerés, vélemény nyilvánítás Pék Tibor építészmérnök "A/ mitől vagy kitől?/ változó klíma" című könyvéről szóló előadásról. A verseny végén,míg a zsűri összesítette a pontokat, addig mi mégis megcsodálhattuk ezt a gyönyörű helyet. Az eredményhirdetésről majdnem lecsúsztunk emiatt,de szerencsére nem kezdték el nélkülünk. Miután elmondták, hogy a zsűrinek mi tetszett nagyon,
ha lett volna olyan, hogy vicces megoldások kategória a "vasi pecsenye" helyett beírt "mami kedvence" vitte volna a prímet. Varga Tamás bácsi (játékvezető, szervező) elmondta, hogy milyen vicces is lenne ha az 1. és az utolsó helyezett ugyanabból az iskolából kerülne ki ,mert akkor mehetnek együtt horgászni Zsennyébe ( csak az 1. és az utolsó csapat kapott horgász belépőket). De akkor még nem is tudtuk hogy tényleg így lesz...és ez minket fog érinteni: 12. helyezést ért el a ,,Hegyaljai sólymok" nevezetű csapatunk ( Zacsik Nóra, Pontyos Boglárka, Boros Léda, Weidl Mónika) és 1. helyezést az ,, ÉN meg a többiek" elnevezésű csapat ( Kőhalmi Bálint, Kovács Bence, Kolnhofer Csenge, Zsótér Rebeka). Fáradtan de élményekkel telve tértünk haza.
Május végén szeretnénk a nyert belépőkkel újra visszatérni a Kámoni Arborétumba Andi nénivel és Marcsi nénivel, talán az idő is szép lesz majd.

Kolnhofer Csenge
6.b osztályos tanuló