Ha bejelölöd a csillag melletti négyzetet, akkor megjegyzem, és ha legközelebb jössz, rögtön ez az iskola fog megjelenni.

Ökoiskolai hírek

Iskolánk október 9-én, az Állatok Világnapjára projektnapot szervezett, melynek témája a felelős állattartás volt.

Fotóalbum
A nap mottójaként a következő örök érvényű idézetet választottuk:

„Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelídítettél.”
(Antoine de Saint Exupery: A kis herceg)


Ezen a napon ötödik és hatodik órában rendkívüli osztályfőnöki óra keretében a gyerekek először egy rövid filmet néztek meg a felelős állattartásról, majd ezzel kapcsolatos játékos feladatokat oldottak meg.

A délután a felelős állattartással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról, látványos bemutatókról, és lovaglásról szólt.
Először Illés Péter igazgató úr a madarakról, madárvédelemről, a Kőszegi-hegység madárvilágáról, a velünk élő madarakról tartott érdekes előadást a gyerekeknek.
A délután további részében a Sárvár és Kemenesalja Mentett Kutyáiért Alapítvány önkéntesei tartottak érdekes előadást arról az önfeláldozó munkáról melyet nap mint nap végeznek az emberi felelőtlenség, és nemtörődömség miatt bajba került állatok megmentéséért, beszéltek az állatok gondozásáról, az ivartalanításról, a szaporítótelepekről, az örökbefogadás lehetőségéről és felelősségéről. A magukkal hozott mentett, súlyos sérülésekből felépült kutyusok ajándékoztak meg bennünket vidám percekkel.
Zárásként pedig az Evangélikus Szakgimnázium és Szakközépiskola lovasainak köszönhetően lovagolhattak a gyerekek.

Ezúton szeretnénk köszönetet mondani meghívott előadóinknak, közreműködőinknek, a délutáni programok lebonyolításához.


Vilits Katalin
ökoiskolai koordinátor