Ha bejelölöd a csillag melletti négyzetet, akkor megjegyzem, és ha legközelebb jössz, rögtön ez az iskola fog megjelenni.
> Bersek József Általános Iskola > Aktuális > Pályaorientációs nap

Pályaorientációs nap

Március 10-én (szombaton) igazán remek hangulatú napot töltöttünk együtt, melynek célja a szakmák, mesterségek, cégek közelebbi megismerése volt.

Fotóalbum
1-2.évfolyamos diákjaink a tornatermi játékok után jártak fodrásznál, cipésznél, templomban, a belvárosi séta során megkeresték a régi és modern cégéreket.
A 3-4.osztályosok a volt MÁV Gyermekotthonban ismerkedtek a vasutas szakmával, a 170 éves honvédség történelmével és jelenével Tamás bácsi (területvédelmi tartalékos tiszt) előadásában. Nagy élmény volt az 1919-ben készült gőzös mozdony megtekintése is.
Az 5-6. évfolyamos diákok az első két órában játékos feladatokat (keresztrejtvényt, puzzle-t, activity) oldottak meg a szakmákkal kapcsolatban, majd a Tábornokházban a régi mesterségek kiállításon válaszolták meg csoportmunkában az iparosokról, céhek kialakulásáról szóló kérdéseket, végül „cégérkeresés” volt a város utcáin.
Egy kisebb csoport Nagy Csaba szíjgyártó mester műhelyében ismerkedett a szakma fortélyaival.
A 7. osztályosok pályaorientációs előadáson vettek részt, majd a lányok Bíró Brigitta keramikus anyuka műhelyét tekintették meg, a fiúk pedig a Téglagyárba tettek látogatást.
Végzős diákjaink a csoportmunkás játékos feladatok után a Kromberg-Schubert Kft. üzemlátogatására kaptak engedélyt.
Sok új információval, élménnyel gazdagodtak diákjaink ezen a gyönyörű napsütéses szombat délelőttön. Következő tanévben is biztos, hogy lesz folytatása…

Osztályfőnöki munkaközösség