Ha bejelölöd a csillag melletti négyzetet, akkor megjegyzem, és ha legközelebb jössz, rögtön ez az iskola fog megjelenni.
> Bersek József Általános Iskola > Aktuális > Kőszegi Szüret 2018.

Kőszegi Szüret 2018.

Iskolánk híres a hagyományőrzés ápolásáról.

Fotóalbum
Idén a 3. és 5. osztályosok Mátyás királyunk emlékéve és a kőszegi borkultúra, kőszegi borászok előtt tisztelegtek produkciójukkal. A csodaszép dekoráció a két osztályfőnök, Szakosné Zsigmond Terézia és Tóthné Pintér Gyöngyi, valamint a szülők keze munkáját dicséri.
Visszaforgatva az idő kerekét, megmutattuk, hogy milyen is lehetett Mátyás király látogatása a kőszegi szüreten a XV. sz. második felében. Most kivételesen, nem álruhában jött el hozzánk, hanem hozta magával az egész királyi udvart a fekete sereggel és Kinizsi Pállal! A királyi párt Kumánovich Kata és Dallos Adrián 7.b osztályos tanulók személyesítették meg, Kinizsi Pál hadvezért pedig Illés András kolléga. A 3. és 5. osztályos fiúk természetesen katonák voltak, míg a lányok a királyi udvar nemes hölgyei. Menet közben igazán nagy siker aratott iskolánk látványos blokkja. Az már más kérdés, hogy a cd-lejátszó a tribün előtt megint nem működött megfelelően, így a zenénket alig lehetett hallani, de mi azért is eltáncoltuk a királyi párt köszöntő táncunkat az ötödikesekkel!
A BE-JÓ Táncegyüttes lányai a felvonulás után még a rendezvénysátorban adtak 20 perces lendületes műsort a kisebbekkel és az anyukákkal kiegészülve, este pedig tűztánccal varázsolták el a közönséget a Fő téren.

Horváth Márta
főszervező