Ha bejelölöd a csillag melletti négyzetet, akkor megjegyzem, és ha legközelebb jössz, rögtön ez az iskola fog megjelenni.
> Bersek József Általános Iskola > Aktuális > Hagyományos budapesti kirándulás – A világ múmiái

Hagyományos budapesti kirándulás – A világ múmiái

2018. október 26-án, az őszi szünet előtti pénteken, már tizenhetedik alkalommal vehettek részt az érdeklődő 4-8.osztályos bersekes diákok és a szülők egy fakultatív budapesti kiránduláson.

Fotóalbum
A közel 80 fős csoporttal a hét órakor induló IC-ről Kelenföldön szálltunk le, ahol már várt ránk a két külön autóbusz. Első programként a Hadtörténeti Múzeum állandó kiállításait néztük meg, az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc kitörésének 170 éves és az első világháború végének 100 éves évfordulójára emlékezve. Kihasználva a remek időt, a budai Várnegyedben is sétálgattunk, megcsodáltuk a Mátyás templomot, a budai várat és a gyönyörű kilátást a Halászbástyáról. Nagy várakozás előzte meg „A VILÁG MÚMIÁI” c. vándorkiállítást. Nem csalódtunk, hiszen betekintést nyertünk a világ számos régiójában – így Európában, Dél-Amerikában és az ókori Egyiptomban – élt különböző korok embereinek életébe. Rengeteg múzeumtól, egyetemtől, tudományos szervezettől és magángyűjteményekből kölcsönzött érdekfeszítő múmiát és tárgyi leletet láthattunk. Még egy kis „plázás shoppingolás” és eszegetés is belefért az időbe. 21 óra előtt értünk a szombathelyi vasútállomásra, ahol a szülők már várták a gyerekeket, és mosolyogva hallgatták a lelkes élménybeszámolókat.
Igen örömteli érzés látni, hogy mennyi élménnyel, látnivalóval lettek gazdagabbak a diákok, s mennyire jól érezték magukat a nap folyamán. Ez volt a cél…
Köszönöm kedves kollégáim, Hollósiné Breznyiczki Marianna, Skriba Ágnes és Kiss Lajos Csaba segítségét a kíséretben, felügyeletben.

Horváth Márta
főszervező