Ha bejelölöd a csillag melletti négyzetet, akkor megjegyzem, és ha legközelebb jössz, rögtön ez az iskola fog megjelenni.
> Bersek József Általános Iskola > Aktuális > Nem felejthetjük el soha a régi korok hőseit- 1848.március 15.

Nem felejthetjük el soha a régi korok hőseit- 1848.március 15.

„Ezernyolcszáznegyvennyolc volt,
szabadságra vágyott a nép,
a nemzetben tettvágy tombolt,
küzdöttek a szabad honért.”

Fotóalbum
Mindannyian ismerjük 1848. március 15-ének, a magyar történelem egyik legfontosabb napjának eseményeit. Ahogy Petőfiék találkoznak a Pilvaxban, lefoglalják a Landerer- nyomdát, kinyomtatják a 12 pontot, és a több tízezresre duzzadt tömeg együtt skandálja „ esküszünk, esküszünk, hogy rabok tovább nem leszünk.”
E nap eseményeit idézték fel színes, mozgalmas műsorukban a 3. a osztály tanulói, amelyre nagy szorgalommal és lelkesedéssel készültek. A szabadság megbecsülése és tisztelete, a hősök és hőstettek feidézése megjelent a versekben, jelenetekben, táncokban, valamint az énekkar és a 7.b osztályos tanulók által felcsendülő dalokban. Megemlékeztünk iskolánk névadójáról, a kőszegi születésű huszárezredesről, Bersek Józsefről is. Az ünnepély után a diákönkormányzat képviselői elhelyezték a megemlékezés virágait a Bersek-emlékműnél.
Szeretnék köszönetet mondani a műsor létrejöttében segítséget nyújtó kollégáknak: Horváth Mártának, Kocsisné Pethő Juditnak, Molnár Gyöngyike Annának, Szabóné Király Évának, és Vén Tamásnak.

Tóthné Pintér Gyöngyi
3.a osztályfőnöke, a műsor szervezője