Ha bejelölöd a csillag melletti négyzetet, akkor megjegyzem, és ha legközelebb jössz, rögtön ez az iskola fog megjelenni.
> Bersek József Általános Iskola > Aktuális > Idegen nyelvi mérés

Idegen nyelvi mérés

2019. május 22.

Az idegen nyelvi mérést az Oktatási Hivatal szervezi meg az iskolák 6. és 8. évfolyamán angol vagy német nyelvet első idegen nyelvként tanulók körében. A méréssel a tanulók idegen nyelvi szövegértési készségeit vizsgálják.
Iskolánkban a diákok mindkét nyelvet választhatják már első osztálytól kezdve, de kötelezően 4. évfolyamtól. A hatodik osztályosok közül – ezen az évfolyamon - mindenki német nyelvet tanul, nyolcadikban pedig mindkét nyelvet.
Az idei megmérettetésre 2019. május 22-én került sor. A tanulók teljesen ismeretlen szövegeket kaptak, melynek egy része olvasás utáni, másik része hallás utáni szövegértéses feladat volt. Tanulóink között vannak szép eredményt elérők, s vannak gyengébbek is. Ők a jövőben további fejlesztésre szorulnak, velük külön fogunk foglalkozni annak érdekében, hogy a következő mérésen eredményesebbek legyenek.
A mérésben részt vett tanulóink közül 2 fő SNI-s és 2 fő BTMN-es tanuló az idegen nyelvi mérés egyes itemei alól, 2 fő SNI-s és 1 fő BTMN-es tanuló a teljes idegen nyelvi mérés alól felmentett volt.

Az alábbi táblázatban iskolánk tanulóinak eredményei láthatóak véletlenszerű sorrendben. A szülők és a diákok a kézhez kapott saját egyedi kódjuk alapján tudják eredményeiket beazonosítani.


Szakosné Zsigmond Terézia
idegen nyelvi munkaközösség-vezető