Ha bejelölöd a csillag melletti négyzetet, akkor megjegyzem, és ha legközelebb jössz, rögtön ez az iskola fog megjelenni.
> Bersek József Általános Iskola > Aktuális > Gyereknap a Bersekben 06.12-én

Gyereknap a Bersekben 06.12-én

A Dök megrendezte a hagyományos gyermeknapot idén is.

Fotóalbum
Ezen a napon minden a szórakozásról és a gyerekekről szólt. Az időjárás kedvező volt, bár most a hőséggel küzdöttünk inkább.
7 helyszínen voltak ügyességi, szórakoztató feladatok. Az iskola udvarán a rendőrség munkatársai állítottak fel kerékpáros akadálypályát, melynél idén egy kisméretű gyermek kerékpárral is teljesíteni kellett a feladatot. Emellett a Teki lovasai ismét színesebbé tették egy jó lovaglással a délelőttöt. A tornateremben Nagy Edit közreműködésével kipróbálhatták a gyerekek a jumping nevű mini trambulint, illetve lengőtekével és dartssal is lehetett játszani. Az iskola melletti szabadidő parkban tollasozni és lábtengózni tudtak a gyerekek. A Fő téren is új játékokat mutattunk az osztályoknak. 1 perc és nyersz szórakoztató, izgalmas feladataiból kaphattak bemutatót. (például 1 kézzel szétválogatni a több színű cukorkákat, harisnyából kivenni egy kézzel egy pénzérmét 1 perc alatt. )Ezek a feladatok nagyon tetszettek a gyerekeknek. A várparkban a védőnők ismét nagyon érdekes feladatsort mutattak meg. A látogatóközpont állomáson is új játékok voltak: nerf, íjászat, petnque. Ez is nagy sikert aratott a gyerekek körében. A Királyvölgyi büfében a free-go-val lehetett szlalomozni és miután mindenki jól elfáradt a büfé kínálatából tudtak a gyerekek válogatni.
Mire mindenki visszatért az iskolába az SZM szülők jóvoltából limonádé várta a kimelegedett társaságot. Ebéd után következett az eredményhirdetés. Minden osztály sok-sok finomsággal gazdagodott és remélhetőleg egy nagyon jó napot töltöttek együtt. Imréné Krug Tünde idén is gondoskodott hűsító finomságról. 4 féle ízű fagyiból választhattak a gyerekek. Fagylaltozás után indult a délután át lehetett venni a tombolaszelvények nyereményeit, volt sakkozás, malmozás, x-boksz és Bersek- exatlon pálya a tornateremben. A délutáni programon már kevesebben vettek részt, talán ez a nagy melegnek is volt köszönhető.
Köszönöm szépen a segítséget a kollégáimnak a feladatok lebonyolításában, az SZM szülőknek, hogy megint támogatták a gyereknap sikeres létrejöttét. Illetve külön köszönet a rendőrség munkatársainak, a Teki lovasainak, Nagy Editnek , Szamosi Martinnak és természetesen a védőnői szolgálat munkatársainak is.
Remélem jövőre is sikerül ilyen színvonalú gyermeknapot szervezni.

Bozó Patrícia
DÖK segítő tanár

A 2018/2019-es tanév gyereknapja alkalmából változatos program várt az alsó tagozatosokra. Meleg napot jósoltak, de mi a reggeli hűvösben elindultunk a Szulejmán kilátóhoz. Mire felértünk megcsodálni a város szebbnél szebb látnivalóit, a nap már tikkasztóan sütött ránk. A lombok hűvös árnyékában átsétáltunk a Látogatóközpont játszóterére, ahol a gyerekek önfeledten játszottak. Dél körül hazaballagtunk az iskolába, ahol finom fagyi várt ránk az udvaron. Fagyizás után jobbnál jobb programok vártak a gyerekekre az iskolában: arcfestés, kézműves foglalkozás, x-box, exatlon a tornateremben, illetve pukkadásig ehették magukat a diákok frissen pattogtatott kukoricával. A hűsítő fagyi után a 2. osztályosok elsétáltak a Kőszegi Önkormányzati Tűzoltósághoz, ahol megtekinthették a Tűzoltóság épületét, illetve a tűzoltó autók belsejét is a gyerekek. Felpróbálhatták a légzőkészüléket, végig nézhettek egy vastagabb vas szétvágását, majd beülhettek a tűzoltó autóba. Összességében egy eseménydús napra emlékezhetünk vissza.

Kovácsné Szabó Orsolya tanító