Ha bejelölöd a csillag melletti négyzetet, akkor megjegyzem, és ha legközelebb jössz, rögtön ez az iskola fog megjelenni.
> Bersek József Általános Iskola > Aktuális > Alsós kirándulás Cákra 2019.

Alsós kirándulás Cákra 2019.

2019. október 15-én délután az alsó tagozatos tanulók Cákra kirándultak.

Fotóalbum
A cáki kirándulás

Egy szép őszi napon az alsó tagozatos diákok elmentek kirándulni.
Tamás bácsi, az osztályfőnök mondta:
- Gyerekek, álljatok be kettesével!
Krisztinek én voltam a párja. Útközben sokat beszélgettünk egymással, és persze a többiekkel is. Kis idő múlva előkerültek az otthonról hozott finomságok. Valaki ropit, más gumicukrot vett elő. A gyerekek egymást kínálták meg. Kis gyaloglás után elértük a pihenőhelyet. Itt finom gesztenyével várt minket András bácsi. A játszótéren jókat játszottunk. Mint mindennek, ennek a napnak is eljött a vége. Vidáman mentünk a buszmegállóhoz. Busszal zötyögtünk Kőszegre. A szülők már vártak bennünket.
Gyönyörű délutánt töltöttünk el együtt!

Bak Emma 4.a

A cáki kirándulás

Ebéd után izgatottan indultunk Cákra.
Először aszfaltos úton mentünk, majd betértünk egy erdőbe. Marci, Zsigi, Szebi és Samu útközben énekelték a Paprika Jancsis dalt. (Kicsit hangosak voltak, ezért Tamás bácsi rájuk szólt.) Miután már nem énekeltek, zenét hallgattunk.
Amikor odaérkeztünk, a tűzrakó helyen már vígan táncoltak a lángok. Először a fiúk énekeltek és táncoltak nekünk, ami nagyon vicces volt, majd lányfogót játszottunk. Egyszerű játék: a lányok menekülnek, a fiúk pedig megpróbálják őket elkapni és bezárni abba a faházba, ami ott áll. (Közben gesztenyét ettünk, amit András bácsi sütött.) Nem mondhatjuk azt, hogy a fiúk kifárasztottak volna minket. Inkább mi őket. Olyan nem volt, hogy az összes lányt elkapták volna. Ez azt jelenti, hogy mi nyertünk! Sajnos az utolsó körben feltörte a cipő a sarkamat, ezért le kellett ülnöm. Nagyot nevettünk a fiúkon, amikor láttuk, hogy mennyire piszkosak lettek. Ezután még ittunk és ettünk egy keveset.
Sajnos indulnunk kellett. A buszra vártunk egy picit. Mivel mi voltunk a legnagyobbak, nekünk kellett állnunk.
Otthon vidáman meséltem el mindent a kirándulásról. Ez a nap tényleg felejthetetlen volt!

Pusztai Bianka 4.a

A legjobb napom

Reggel nagy örömmel keltem. Anyukámmal bepakoltunk a táskámba, majd Ő és a tesóm elvitt az iskolába.
Amikor odaértem, elkezdődött a tanítás. Gyorsan túlestünk rajta és indultunk is kirándulni. Odafelé énekeltünk, majd zenét hallgattunk. Amikor megérkeztünk, leültünk pihenni. A lányok hívtak, hogy menjünk énekelni Samu, Zsigi, Szebi és én. Mi voltunk a rockbanda énekesei.
Tamás bácsi kiáltotta: - Friss meleg a gesztenye! Azonnal rohantunk mindenen keresztül. A végén lányfogót játszottunk, amit mi nyertünk meg.
Aztán már mentünk is. Egy busz jött értünk. Amikor a sulihoz érkeztünk, elbúcsúztunk egymástól.

Alasz Marcell 4.a