Ha bejelölöd a csillag melletti négyzetet, akkor megjegyzem, és ha legközelebb jössz, rögtön ez az iskola fog megjelenni.
> Bersek József Általános Iskola > Aktuális > Egészségnevelési nap 2019.

Egészségnevelési nap 2019.

2019.11.18-án az egész délelőttöt betöltötte az egészségnevelés légköre.

Fotóalbum
Ebben a témában jöttek előadók, készültek a finom egészséges ételek, készültek a rajzok és feladatok, komoly beszélgetések. Az iskola minden tanulója, pedagógusa részt vett a programokon.
A tavalyi évhez hasonlóan minden alsós gyermek eljutott a mentőállomásra. Terv szerint a mentőautókat és annak működését nézték volna meg a gyerekek, de sajnos az összes autó munkában volt. De így sem unatkozott senki sem, mert Gadó Gábor mentős az újra élesztésről beszélt szemléltetve azt ambubabával is. Minden alsós gyerek játszott a tornateremben, hogy a napi mozgás se maradjon el. Idén először egy nagyon érdekes alkalom is adódott a feszültségek levezetésére. Pávolics Enikő jóga foglalkozást tartott az önként jelentkező gyerekeknek. Úgy tudom, nagy sikere volt ennek a foglalkozásnak és már izgatottan várják a résztvevők, lesz-e folytatása… Összehangolva, egymást követve folytak a programok, az osztálytermekben közben készültek az egészséges ételek, interaktív feladatok színessítették a napot. Ebben a tanévben további újdonságok is történtek. A harmadikosokhoz Kutschiné Naisz Ágnes érkezett, aki a méhekről és mézekről beszélgetett. A gyerekeknek a legjobban a repceméz ízlett. A negyedikeseknek Bakos Gyuri bácsi mutatott be sok gyógynövényt, melyeket meg is kellett kóstolni. Nem volt népszerű a csalán íze, szokatlan volt leveleket majszolni órán. De nagyon élvezték ezt a szokatlan helyzetet a gyerekek, a gyógytea pedig nagyon finom volt.
A felsősök napirendje picit eltért a kicsikétől, de hasonló elgondolással terveztük meg. Minden osztály készített egészséges ételeket az otthonról hozott alapanyagokból. Ínycsiklandozó kekszeket, pástétomokat kaptam kollégáktól és gyerekektől. Komolyan vették az előkészületeket is. A tornatermi, mocorgós órák mellett csapatversenyek, interaktív feladatok színesítették ezt a napot. Köszönjük Bozó Patrícia tanárnő és Kratochwill Zoltán tanár úr segítségét. Igyekeztünk minden osztálynak 1-1 olyan előadást is szervezni, amit nem iskolánk dolgozói tartottak. Ilyen volt a városi könyvtárban tett látogatása az ötödik osztálynak. Itt Kissné Rentkó Zsuzsanna könyvtáros a témában tartott interaktív foglalkozást. A hatodikosok az Elixírbe mehettek, ahol egy komoly edzésen vehettek részt. A hetedikesekhez a szombathelyi vöröskereszt két dolgozója érkezett. Újraélesztés, elsősegélynyújtás témában gyakorlatias foglalkozást tartottak a gyerekeknek. A nyolcadikosokhoz jött Szabadkainé Brindicsár Orsolya főtörzsőrmester, aki a drogok hatásairól, fajtáiról beszélgetett a gyerekekkel. Elhozta a szemléletes szemüvegeket, melyekkel hasonlóan látunk, mint a drogok hatása alatt. Sajnos keveset mertek kérdezni a gyerekek, talán több idő kellett volna erre a témára.
A gyerekekkel folytatott beszélgetések után összegzésként elmondhatom, nagyon hasznosak ezek a napok. Mint örökös ökoiskola, szívügyünk az egészségnevelés is.
Külön köszönjük a cikkben említett külső szakemberek, előadók önzetlen segítségét.

Kovácsné Zsolt Andrea főszervező