Ha bejelölöd a csillag melletti négyzetet, akkor megjegyzem, és ha legközelebb jössz, rögtön ez az iskola fog megjelenni.
> Bersek József Általános Iskola > Aktuális > Karácsonyi Versmondó Verseny és Rajzpályázat 2019.

Karácsonyi Versmondó Verseny és Rajzpályázat 2019.

Iskolánk humán munkaközössége az iskolavezetés és a tantestület segítségével már 24. alkalommal rendezte meg az idei tanévben 2019. december 11-én a Karácsonyi Versmondó Versenyt öt korcsoportban.

Fotóalbum
Kapcsolódó letöltések
Az óvodásokkal együtt 89 verset szerető gyermek jött el hozzánk. Idén először köszönthettük a versenyzők között Ostffyasszonyfáról a Petőfi Sándor Általános Iskola tanulóit. Az iskolás versenyzők egy kötelező és egy szabadon választott verset mondtak el. Valamennyi helyszínen 3-3 fős szakmai zsűri értékelte a produkciókat. Rendezvényünk sajátossága, hogy mind a négy kötelezőként előadott verset Vas megyei költőtől választjuk. Ebben az évben Devecsery László, Csider Sándor, Tóthárpád Ferenc és Bősze Éva egy-egy gyönyörű versét. Külön megtiszteltetés volt számunkra, hogy Bősze Éva és Tóthárpád Ferenc helyi művészek részt vettek a zsűri munkájában is. Zsűrielnökként köszönthette a 7-8.o korcsoportban Rozmán Lászlót, a Sárvári Tankerületi Központ igazgatóját. Kumánovich Kata és Zsótér Rebeka bájos éneke megalapozta a meghitt hangulatot már az ünnepélyes megnyitón. Kovácsné Szabó Éva igazgatónő köszöntő gondolatai után Rozmán lászló Tankerületi Igazgató Úr nyitotta meg a rendezvényünket, melyet megtisztelt jelenlétével Fekete-Pataki Edit, Kőszeg Város Önkormányzata Kulturális, Oktatási, Szociális, Egészségügyi és Sportbizottságának elnöke és Déri Szidónia, a Sárvári Tankerületi Központ Kőszegi Irodájának vezetője is.

Versmondó versenyünk összekapcsolódott a rajzversennyel, amely november 20-án zajlott. A 3. évfolyamtól itt a helyszínen kellett a gyerekeknek elkészíteniük rajzaikat a kötelező versek alapján, választható technikával. A díjakat a versenyzők a versmondó verseny eredményhirdetésén kapták meg.


A rendezvényt Szekérné Döbrősy Beáta tanítónő összefogásával adventi vásár is színesítette.
Békés, meghitt délutánt tölthettünk el együtt a szavaló gyermekeknek köszönhetően.

Az összefogásért, segítségért köszönetemet fejezem ki az iskolavezetésnek, a kollégáknak, az iskola minden dolgozójának, segítő diákjainknak és támogatóinknak: Kőszeg Város Önkormányzatának, a Sárvári Tankerületnek, a Jurisics-vár Művelődési Központnak –Várszínháznak és iskolánk Szülői Munkaközösségének.


Horváth Márta
humán munkaközösség-vezető
főszervező