Ha bejelölöd a csillag melletti négyzetet, akkor megjegyzem, és ha legközelebb jössz, rögtön ez az iskola fog megjelenni.

1956. október 23.

Bárhogy lesz, úgy lesz, a jövőt nem sejtheted…Ez így van, de tehetsz a rossz ellen és tehetsz a jóért.

Fotóalbum
Linkajánló
Bárhogy lesz, úgy lesz, a jövőt nem sejtheted…Ez így van, de tehetsz a rossz ellen és tehetsz a jóért.
1956. október 23-án a fiatalok, az egyetemisták a jóért szálltak síkra a belső elnyomás, a diktatúra és az idegen, szovjet hatalom ellen.
Mi is a szabadság?
Mi döntünk a saját életünkről, sorsunkról, nem valaki más vagy idegen hatalom. A szabadsághoz való jog az ember veleszületett jogainak egyike.
Az október 23-i forradalom súlyos harcok árán rövid időre kivívta az ország függetlenségét, szabadságát, felszámolta a kommunista elnyomást. De, ahogyan az 1848-49-es forradalmat és szabadságharcot is idegen hatalom, túlerő verte le, úgy az ’56-os forradalom is elvérzett november 4-én a szovjet lánctalpak alatt.
Október 23-án nem csak az 1956-os eseményekre emlékezünk, hanem az 1989. október 23-án kikiáltott 3. Magyar Köztársaság megalakulására is.
Közösen ünnepelni nem tudtunk, de előzetes kérésünknek megfelelően mind a tanulóink, mind a pedagógusaink öltözékén megjelennek a nemzeti színeink, így is azonosulva a forradalmi eseményekkel, eszmékkel.
Köszönöm a műsort összeállító kollégáimnak, a műsorban szereplő tanulóinknak, hogy méltóképpen emlékezhettünk 1956 hőseire.
A szereplők: Kolnhofer Kende Attila, Kovács András, Németh Linda, Steirits Lili, Windisch Gréta Viktória 8.a osztályos tanulók és Harkány Júlia 8.b osztályos tanuló.
A műsort készítette és szerkesztette: Szabóné Király Éva Anna és Horváth Márta tanárnők.
Az iskolai dekoráció Szabóné Király Éva Anna tanárnő fantáziáját és keze munkáját dicséri.
Az alábbi linken meghallgatják tanulóink megható rádiójátékát.

„Hazámban mindig otthon vagyok…magyarnak lenni igenis jó…”

Kovácsné Szabó Éva igazgató