Ha bejelölöd a csillag melletti négyzetet, akkor megjegyzem, és ha legközelebb jössz, rögtön ez az iskola fog megjelenni.
> Bersek József Általános Iskola > Aktuális > Egészségnevelési nap 2020.

Egészségnevelési nap 2020.

Iskolánkban már hagyomány az egészségnevelési projektnap megszervezése. A jelenlegi vírushelyzetben sem akartuk elhagyni, hiszen pont most kell előtérbe helyezni a fizikai és mentális egészséget. Ez a nap pedig csak erről szólt. Játszva, kötetlenebb, gyakorlatiasabb formában pedig még jobban felhívva a gyerekek figyelmét az egészség fontosságára.

Fotóalbum
Természetesen betartottuk a szigorú előírásokat. A gyerekek az osztálytermeikben csapatokban dolgoztak.
Az alsó tanulók számos érdekes programnak lehettek részesei.
OSztálykeretben számos kisfilmet nézhettek meg a helyes kézmosásról, higiéninai szabályokról, helyes táplálkozásról.
E témákban rajzkészítéssel, totók megoldásával folytatódott a délelőtt.
Finom és egészséges gyümölcsöket, müzli szeleteket és gyümölcslevet is kóstolhattak a gyerekek. A délelőtt végén pedig egy kis levegőzésre, sétára és mozgásra is sor kerülhetett.
Egy igazán tanulságos és érdekes, vidám nap volt.
Minden felsős osztály lehetőséget kapott 30 perc sportolásra is a tornateremben. Emellett az osztályfőnökök és segítő tanáraik vezetésével teát főztek, gyümölcsöket ettek, beszélgettek, plakátokat, dekorációkat készítettek, filmet néztek. A délelőtt második felében pedig a hangosbemondón keresztül kaptak az osztályok feladatokat. Ezeket csapatokban oldották meg. Ebben a blokkban a Korona vírusról is volt kisfilm, illetve ezzel kapcsolatos kérdések, puzzle. Volt elsősegélynyújtás teszt, játékos szókirakó, szókereső. Néhány osztályban verseny formájában zajlott az egész nap.
Nagyon kellett már egy ilyen kötetlenebb program a gyerekeknek. Öröm volt látni a lelkesedésüket. És meglepően informáltak voltak a fenti témákban még a kisebbek is.
Reméljük, jövőre a hagyományos formában rendezhetjük meg ezt a napot!
Köszönet minden segítőnek!

Szekérné Döbrősy Beáta, alsós munkaközösség-vezető
Kovácsné Zsolt Andrea főszervező