Ha bejelölöd a csillag melletti négyzetet, akkor megjegyzem, és ha legközelebb jössz, rögtön ez az iskola fog megjelenni.
> Bersek József Általános Iskola > Aktuális > FARSANG A BERSEKBEN 2021.

FARSANG A BERSEKBEN 2021.

Az idei farsang kicsit másképp zajlott, mint az előzőek. Mindenki az osztályban farsangolt.

Fotóalbum
Már reggel a kis alsósok felölthették jelmezüket. A délelőtt első felében farsangi dalokat, történeteket hallgathattak a gyerekek. Majd mindenki megtekinthette online az iskolai farsangi „Ki mit tud?” produkcióit. A finomságok kóstolása most sem maradhatott el.
Ezután következtek a vidám farsangi játékok és a tánc. A délelőtti vidám programok a napközisek számára délután is folytatódtak.
Jó hangulatban űztük el a telet és várjuk már a meleget.

Szekérné Döbrösy Beáta
alsó tagozatos munkaközösség-vezető

Iskolánkban 2021.02.12-én került sor a farsangi program megrendezésére. Sajnos a Covid19 vírus miatt a hagyományos módon erre nem kerülhetett sor. Már a farsang előtt pár héttel kértem a gyerekeket, hogy aki kedvet és tehetséget érez magában bármilyen területen, készítsen a produkciójáról egy felvételt. A Bersek „Ki mit tud?” verseny anyagát Horváth Márta tanárnő összevágta kisfilmnek és osztályoknak levetítették az osztályfőnökök a farsang napján. Nagyon színvonalas bemutatókat láthattunk: ének, vers, zenei előadás animációval, dob produkció, tánc, kerékpáros bemutatók, Észbontók parodizálása. A „Ki mit tud?” verseny szereplői értékes és nagyon hasznos felelésmentes napot vagy órát nyertek.
A felső tagozaton a farsang a tanórák után kezdődött. A tanárok már egész nap jelmezben tanítottak, ez nagyon tetszett a gyerekeknek. A diákok közül is jópáran egész nap már a jelmezükben voltak, de valaki csak a délutáni programra változott át. Mindenki a saját osztálytermében volt, ahol az osztályfőnökök és a helyettes osztályfőnökök találtak ki a gyerekeknek szórakoztató játékokat. Nagyon népszerű játék volt a bingo, a just dance, volt még fiú-lány vetélkedő, székfoglaló, kacsintós játék, lufi fújó verseny, múmia tekerő verseny. Természetesen volt rengeteg ennivaló, innivaló, édesség, chips. A diákönkormányzat jóvoltából az iskola összes dolgozója és minden tanulója kapott farsangi fánkot.
Sajnos nem a hagyományos módon sikerült az idei farsangot megszervezni, de ettől függetlenül kicsik és nagyok is maradandó élményekkel térhettek haza.
Nagyon köszönöm az osztályfőnökök és helyetteseik hozzáállását és segítségét, nélkülük nem sikerülhetett volna ilyen jól ez a nagyszerű délután.

Bozó Patrícia DÖK segítő tanár