Ha bejelölöd a csillag melletti négyzetet, akkor megjegyzem, és ha legközelebb jössz, rögtön ez az iskola fog megjelenni.
> Bersek József Általános Iskola > Aktuális > FENNTARTHATÓSÁGI HÉT - Klíma-napok ismeretterjesztő vetélkedő

FENNTARTHATÓSÁGI HÉT - Klíma-napok ismeretterjesztő vetélkedő

Kőszeg Város Önkormányzata, az Írottkő Natúrparkért Egyesület és a Titanium Educult Kft. szervezésében meghirdetett „Klíma-napok” ismeretterjesztő játékban iskolánk kiemelkedően szerepelt.

Fotóalbum
Linkajánló
Ökoiskolai feladatként az osztályfőnöki órák tematikájában is kiemelt jelentőséget kap a környezettudatosságra nevelés. A vetélkedő során három feladat várt korosztályonként a diákokra. Az alsósok megismerkedtek a szövőkeret használatával, valamint filchulladék felhasználásával nagyméretű faliképet készítettek „A kőszegi hegység élővilága” címmel. A felsősök a „Gondold újra textilből” feladatban használt textilekből kézi technikával ötletes használati eszközöket terveztek. A játék második fordulójában „A mi erdőnk” fáit készítette el minden tanuló gyapjúfilcből. A harmadik fordulóban pedig minden osztály megalkotta tíz pontos éghajlatvédelmi klímastratégiáját. A feladatokat a gyerekek lelkesen készítették el az osztályfőnökök segítségével beépítve a technika és osztályfőnöki órák tanmenetébe. A munkákról folyamatosan fotódokumentáció készült. Gratulálunk a szép eredményekhez!

Alsó tagozat: „A kőszegi hegység élővilága” című kollázs

1. évfolyam
2. helyezést ért el a Bersek József Általános Iskola 1.a. o.
2. évfolyam
1. helyezést ért el a Bersek József Általános Iskola 2.a. o.
4. évfolyam
3. helyezést ért el a Bersek József Általános Iskola 4.a. o.

Felső tagozat: „Gondold újra textilből”
5. évfolyam
1. helyezést ért el a Bersek József Általános Iskola 5.a. o. térképhengerből ceruzatartó és a fali tároló című tárgyakkal

7. évfolyam
1. helyezést ért el a Bersek József Általános Iskola 7.a. o.
- fekete női kistáska farmerből című tárggyal

Kreatív különdíjban részesültek:
a Bersek József Általános Iskola 8.b. o.: farmer fonás-táskafülként című ötletéért
a Bersek József Általános Iskola 6.a. o. : farmer-kötény nadrágszárból című ötletéért

A klímastratégiákból a 8.osztályos diákok még powerpointos bemutatót is készítettek, hiszen történelemből is téma, tananyag a globalizáció és annak mindennapos problémái. Tanulóink az online oktatásban sem felejtik el, hogy egy „Örökös Ökoiskola” címmel rendelkező iskolába járnak, hulladékgyűjtéssel is szépítik és óvják környezetüket. A Föld napja alkalmából kisfilmet készítettünk diákjaink gondolataiból és gyakorlati munkájából.

Szabóné Király Éva Anna és Horváth Márta munkaközösség-vezetők, 8. osztályos osztályfőnökök