Ha bejelölöd a csillag melletti négyzetet, akkor megjegyzem, és ha legközelebb jössz, rögtön ez az iskola fog megjelenni.
> Bersek József Általános Iskola > Aktuális > Idegen nyelvi mérés

Idegen nyelvi mérés

Szövegértés német és angol nyelvből

Az idegen nyelvi mérést az Oktatási Hivatal szervezi meg az iskolák 6. és 8. évfolyamán angol vagy német nyelvet első idegen nyelvként tanulók körében. A méréssel a tanulók idegen nyelvi szövegértési készségeit vizsgálják.
Iskolánkban a diákok mindkét nyelvet választhatják már első osztálytól kezdve, de kötelezően 4. évfolyamtól. A jelenlegi 6. és 8. évfolyamon is egy-egy tanuló tanul angol nyelvet, a többiek mind németet.
Az idei megmérettetésre 2021. május 19-én került sor. A tanulók teljesen ismeretlen szövegeket kaptak, melynek egy része olvasás utáni, másik része hallás utáni szövegértéses feladat volt. 6. évfolyamos tanulóink átlagosan hasonló teljesítményt nyújtottak a két részben, míg nyolcadikosaink hallás utáni értése szembetűnően sokkal jobb lett.
A mérésben részt vett 5 SNI-s és 4 BTMN-es tanuló, mentességet senki nem kapott. Azon 6. osztályos tanulóink, akik gyengébb eredményt értek el, a jövőben további fejlesztésre szorulnak. Velük külön fogunk foglalkozni annak érdekében, hogy a következő mérésen eredményesebbek legyenek.

Az alábbi táblázatban iskolánk tanulóinak eredményei láthatóak véletlenszerű sorrendben. A szülők és a diákok a kézhez kapott saját egyedi kódjuk alapján tudják eredményeiket beazonosítani.


Szakosné Zsigmond Terézia
idegen nyelvi munkaközösség-vezető