Ha bejelölöd a csillag melletti négyzetet, akkor megjegyzem, és ha legközelebb jössz, rögtön ez az iskola fog megjelenni.
> Bersek József Általános Iskola > Aktuális > Királyi Városnap 2021.

Királyi Városnap 2021.

1648. november 6-án III. Ferdinánd Habsburg császár és magyar király Vas vármegyében egyedüliként szabad királyi város jogot adományozott Kőszegnek.

Fotóalbum
A kiváltság megszerzéséről minden évben ünnepséggel emlékezik meg a város. Délelőtt a temetőben az elhunyt díszpolgárok előtt tisztelegtünk, majd a 7-8.osztályos diákokkal emlékülésen vettünk részt, ahol a trianoni békediktátum nyugat-magyarországi eseményeivel és hatásával kapcsolatos előadásokat hallgathattunk meg. Ebéd után tárlat nyílt a Lábasház-árkád ablakaiban Vas Megyei Levéltár kiállításának egy részletével „És mégis élünk– Vas Vármegye száz éve” >címmel. Ezt is megtekintettük. Délután az ünnepi képviselő-testületi ülésen a lovagteremben diákok kaptak Jó tanuló - jó sportoló díjakat tanulmányi és sporteredményeikért, majd Kőszeg Város Önkormányzatának és Polgármesterének elismerő okleveleit vehették át a díjazottak.

Iskolánkból:
- Jó tanuló - jó sportoló kitüntetést kapott a 6.a osztályos Pusztai Bianka és volt tanulónk Rába Noémi a birkózásban elért kiemelkedő sporteredményekért
- Kőszeg Város Polgármesterének Elismerő Oklevelét vehette át Vilits Katalin tanárnő és Desics Bettina volt diákunk
Kitüntetésükhöz szívből gratulálunk!

Horváth Márta
humán munkaközösség-vezető

Kitüntetésben részesült kolléganőnek és tanítványainknak szeretettel gratulálok, köszönöm munkájukat!
További szép sikereket és eredményeket kívánok!

Kovácsné Szabó Éva igazgató