Ha bejelölöd a csillag melletti négyzetet, akkor megjegyzem, és ha legközelebb jössz, rögtön ez az iskola fog megjelenni.
> Bersek József Általános Iskola > Aktuális > Egészségnevelési projektnap

Egészségnevelési projektnap

Ha november, akkor egészségnevelés. Kicsit megint másképpen. Magunkban, kevés előadóval töltöttük el ezt a délelőttöt a gyerekekkel.

Fotóalbum
A napot adventi hangulatban kezdtük. Meggyújtottuk az első gyertyákat a koszorúkon. Utána minden felsős osztály más-más témában kezdte a napot.
Az ötödikesek átsétáltak a városi könyvtárba, ahol Kissné Rentkó Zsuzsanna könyvtáros tartott foglalkozást a gyerekeknek.
A hatodikosok gyümölcssalátát készítettek, csapatokban versenyeztek. A hetedik és nyolcadikosok osztályukban Kahoot feladatokat oldottak meg, egészséges ételeket készítettek, kézműveskedtek.
Minden osztály megadott időben lement a tornaterembe játszani. Az ötödik és hatodik osztályosoknak két nagyon lelkes fiatal vöröskeresztes tartott gyakorlati előadást az újraélesztésről, alapvető elsősegélynyújtási technikákról. Minden gyerek kipróbálhatta az ambubabán az újraélesztést. Nagyon hasznos 1-1 óra volt!
Sajnáltuk, hogy nem jöhettek a mentősök és a rendőrök a pandémia miatt. Hiányzott a programból, talán jövőre újra itt lehetnek velünk.

Az alsós gyerekek napja is az egészséges életmód jegyében telt. Játszottak, beszélgettek, feladatokat oldottak meg a délelőtt folyamán. Mindenki nagyon jól érezte magát!

Kovácsné Zsolt Andrea