Ha bejelölöd a csillag melletti négyzetet, akkor megjegyzem, és ha legközelebb jössz, rögtön ez az iskola fog megjelenni.
> Bersek József Általános Iskola > Aktuális > 25. Jubileumi Karácsonyi Versmondó Verseny és Rajzpályázat a Bersekben (Online)

25. Jubileumi Karácsonyi Versmondó Verseny és Rajzpályázat a Bersekben (Online)

A Covid-19 vírus miatt a tavaly évben sajnos elmaradt 25. Jubileumi Karácsonyi Versmondó Versenyünket és Rajzpályázatunkat az idén már szerettük volna megrendezni. Hogy ez a szép, negyedszázada élő hagyomány ne szakadjon meg, fájó szívvel ugyan, de a vírushelyzet miatt az online megtartása mellett döntöttünk. 47 verset szerető gyermek vállalta a megmérettetést.

Fotóalbum
Kapcsolódó letöltések
A versenyzők egy kötelező és egy szabadon választott verset szavaltak el. Korcsoportonként 3-3 fős szakmai zsűri értékelte a produkciókat. Rendezvényünk sajátossága, hogy a kötelező verseket Vas megyei költőktől választjuk. Ebben az évben Devecsery László, Bősze Éva, Csider Sándor és Tóthárpád Ferenc egy-egy gyönyörű versére esett a választás. Külön megtiszteltetés volt számunkra, hogy Devecsery László, Bősze Éva és Tóthárpád Ferenc költők részt tudtak venni a zsűri munkájában is. Köszönjük, hogy Rozmán László, a Sárvári Tankerületi Központ igazgatója elfogadta felkérésünket, a 7-8.osztályos korcsoport zsűri elnökeként. A zsűritagok 4 külön teremben értékelték a szavalatokat, a versmondók videói alapján.
A 3-4. és az 5-6.osztályos korcsoportokban nagy örömünkre sok jelentkező volt, ott bizony nem volt könnyű a zsűri munkája, ezért is születtek különdíjak.

Versmondó versenyünk összekapcsolódott a rajzversennyel. A gyerekeknek a kötelező versek alapján kellett elkészíteniük rajzaikat választható technikával. Az elkészült műveket Wimmer Lászlóné rajztanár és Németh János művésztanár zsűrizte, értékelte. A díjakat postai úton küldjük ki.

Köszönjük pedagógus kollégáink felkészítő munkáját, gratulálunk a szép eredményekhez! Az összefogásért, segítségért köszönetünket fejezzük ki a Sárvári Tankerületi Központnak, kollégáinknak, iskolánk minden dolgozójának!
Iskolánk tanulói, dolgozói nevében békés, meghitt, szeretetteljes karácsonyi ünnepeket és örömökben, egészségben gazdag új esztendőt kívánunk.

Horváth Márta, humán munkaközösség- vezető, főszervező
Kovácsné Szabó Éva igazgató