Ha bejelölöd a csillag melletti négyzetet, akkor megjegyzem, és ha legközelebb jössz, rögtön ez az iskola fog megjelenni.
> Bersek József Általános Iskola > Aktuális > Megyei Szépíró Verseny

Megyei Szépíró Verseny

2022. április 27-én ismét a kőszegi Dr. Nagy László EGYMI díszterme adott otthont a Megyei Szépíró Versenynek, amelyen a sajátos nevelési igényű és beilleszkedési, tanulási, magatartási zavarokkal küzdő tanulók vehettek részt.

Fotóalbum
A versenyen ez alkalommal közel 80 tanuló jelent meg Vas megyéből. A diákok feladata az életkoruknak megfelelő tartalmú és hosszúságú szöveg másolása volt, megadott időkereten belül. A megmérettetés célja, hogy felhívja a figyelmet a kézírás fontosságára, szépségére és lehetőséget adjon a sajátos nevelési igényű gyermekek pozitív megerősítésére, tehetségük kibontakoztatására.
A zsűri értékelésére várakozva változatos programok színesítették a délelőttöt. A résztvevők megismerkedhettek a quilling-technikával, padlórobotokkal, fejlesztő- és társasjátékokkal játszhattak, illetve könyvjelzők készítésével tölthették az időt. A gyerekek nagyon jól érezték magukat, felszabadultan ismerkedtek, barátkoztak.
Iskolánkat a versenyen Imre Réka (3. a), Nagy Cintia (3. a), Kiss Eszter (3. b), Kopasz Szilvia (3. b), Somfai Cintia (7. a) és Horváth Virág (8. a) képviselték.
A diákok izgatottan várták az eredményhirdetést.

A zsűri döntése alapján a Bersek József Általános Iskola tanulói közül:

Kopasz Szilvia a II. korcsoportban megyei 3. helyezést (felkészítő tanár: Molnár Gyöngyike Anna)
Somfai Cintia a IV. korcsoportban megyei 3. helyezést ért el (felkészítő tanár: Draskaba Eszter).

A többi tanulónk emléklapot vehetett át Terplán Zoltán alpolgármestertől és Wimmer Lászlótól, a Dr. Nagy László EGYMI intézményvezetőjétől.

Gratulálunk minden résztvevőnek és köszönjük a felkészítő tanárok: Lágler Tibor Jánosné, Molnár Gyöngyike Anna, Szabóné Király Éva Anna és Draskaba Eszter munkáját!

Draskaba Eszter szaktanár