Ha bejelölöd a csillag melletti négyzetet, akkor megjegyzem, és ha legközelebb jössz, rögtön ez az iskola fog megjelenni.
> Bersek József Általános Iskola > Aktuális > „Állatbarát Általános Iskola” címet nyertünk!

„Állatbarát Általános Iskola” címet nyertünk!

„Állatbarát Általános Iskola” címet nyertünk!

Az oklevélátadó ünnepségre 2022. június 29-én az Állatorvostudományi Egyetemen került sor. Dr. Sótonyi Péter rektor az ünnepségen elmondott köszöntőjében kiemelte: 50 általános iskola és 120 óvoda vált jogosulttá az „Állatbarát Általános Iskola” és az „Állatbarát Óvoda” cím használatára egy éven keresztül, szemben a tavalyi 81 jelentkező intézménnyel. Méltatta a kezdeményezés jelentőségét, azt a törekvést, hogy az állatok megismerésére és védelmére irányuló oktatási tevékenység már az egészen kisgyermekek tanítási programjában is megjelenjen. Hozzátette: az Állatorvostudományi Egyetem, amely a hazai állatvédelmi kutatások és szakemberképzés legmagasabb szintű és legfontosabb helyszíne többszintű szakmai tevékenységgel járul hozzá a gyerekek állatvédelmi oktatásához. Dr. Sótonyi Péter külön elismerésben részesítette az „Állatvédelem gyerekeknek” szerkesztőség főszerkesztőjét, Koska Hedviget és a szerkesztőség önkénteseit, akik egyetemi tanulmányaik mellett fáradhatatlanul dolgoznak a gyerekeknek szóló állatos játékok és programok megalkotásán, kivitelezésén.
Az iskola nevében az oklevelet Kovácsné Szabó Éva igazgató vette át
Ez úton is köszönjük Vilits Katalin tanárnő munkáját, elkötelezettségét, melynek köszönhetően az”Örökös Ökoiskola”cím mellett „Állatbarát Iskola”is lettünk!
Az iskola mindennapjait a környezettudatos magatartás, fenntarthatóság és az állatok szeretete, védelme hatja át. Programjaink jelentős része is e gondolatok jegyében zajlik.

Kovácsné Szabó Éva igazgató