Ha bejelölöd a csillag melletti négyzetet, akkor megjegyzem, és ha legközelebb jössz, rögtön ez az iskola fog megjelenni.
> Bersek József Általános Iskola > Aktuális > "Függőségek, mit tudunk elenne tenni?" Drog és alkohol prevenció

"Függőségek, mit tudunk elenne tenni?" Drog és alkohol prevenció

 Tudtátok, hogy Magyarországon 20 percenként meghal valaki hirtelen szívleállás miatt?
 Hogy őket ha azonnal elkezdjük újra éleszteni, akkor nagy esélyt adunk, hogy az átlag 7,5 perc alatt kiérő mentősök megmenthetik az életét?
 Tudtad, hogy 4 perc elmúltával az agy az oxigén hiány miatt súlyosan megsérül?
 Hogy attól függetlenül, hogy ilyen gyorsan kiér a mentő, mégis nagyon kevés ember éli túl ezt az állapotot Magyarországon?
 Vajon miért van ez? Azért, mert sokan nem tudják vagy nem merik elkezdeni az újra élesztést. Pedig nem nehéz!!
 Tudtad, hogy az ELF-BAR cigaretta milyen veszélyes anyagokat tartalmaz és illegális?
 Hogy egyre fiatalabb gyerekeket érintenek az alkohol és egyéb drogok használata?

Fotóalbum
Ezekre és hasonló kérdésekre kaptunk választ tegnap. Ugyanis meghívást kaptunk egy prevenciós előadásra a KÖSZHÁZ-ba 10.10-én délelőtt. Két nagyon tanulságos előadást hallgattunk meg Gadó Gábor mentőstől. Az egyik címe: „ Függőségek, mit tudunk elenne tenni? Drog és alkohol prevenció. Hetedikes és nyolcadikos gyerekeket vittünk, akik sajnos már akár érintettek is lehetnek ebben a témában. Mivel csak a mi iskolánk vett részt ennek a programnak az első előadásán, így kötetlenebb, őszintébb hozzászólások is voltak.

A második előadás témája: „Ne légy közömbös, ments életet!” már picit gyakorlatiasabb volt és középiskolások is részt vettek rajta. Gadó Gábor lendületes, fiatalos, érthető és hiteles előadásával felkeltette a gyerekek érdeklődését ebben a témában is. Természetesen gyakorolhattuk az újraélesztés technikáját. Szeretnénk meghívni az előadót a novemberi egészségnevelési napra is.

Köszönjük a lehetőséget: Kovácsné Zsolt Andrea osztályfőnök