Ha bejelölöd a csillag melletti négyzetet, akkor megjegyzem, és ha legközelebb jössz, rögtön ez az iskola fog megjelenni.
> Bersek József Általános Iskola > Aktuális > EGÉSZSÉGNEVELÉSI NAP 2022.

EGÉSZSÉGNEVELÉSI NAP 2022.

November az egészségnevelés hónapja. Többet beszélgetünk, foglalkozunk ilyenkor a témában és minden évben szervezünk egy intenzív napot is a gyerekeknek.

Fotóalbum
A november közepi egészségnapra újra több előadót is tudtunk hívni. Az alsósoknak gyerekjóga, játékos sportos feladatok egészítették ki az osztályszintű foglalkozásokat. A negyedik évfolyam a városi könyvtárban egy interaktív foglalkozáson vett részt, a harmadikosoknak rendőri előadás keretében a közúti szabályokról, veszélyekről volt ismertető. A két ötödikes osztályhoz mentős szakember érkezett. Nagyon gyakorlatias, hasznos információkat kaptak a gyerekek. A hatodikosoknak csoportbontásban a szombathelyi önkéntes vöröskeresztes fiatalok tartottak érdekes elsősegélynyújtás előadást. A hetedik osztálynak rendőri előadást kértünk a drogokról. Nagyon szemléletes, tanulságos volt, kipróbálhattuk a drog és alkohol speciális szemüvegeket is. Sokat kérdezhettek a gyerekek, tartalmas beszélgetés alakult ki a végére. A nyolcadik osztálynak szintén mentős szakember tartott előadást az újraélesztés és elsősegélynyújtás témákban. Természetesen sportolásra, beszélgetésre, játékos feladatokra és néhány osztályban egészséges ételek készítésére és kostolására is maradt idő.
Külön köszönet az előadóknak:
 Gadó Gábornak
 Kissné Rentkó Zsuzsannának
 Pávolics Enikőnek
 Szabadkainé Brindicsár Orsolyának
 A szombathelyi Vöröskereszt fiatal önkénteseinek
 Testnevelőinknek: Fanni néninek és Zoli bácsinak

Kovácsné Zsolt Andrea főszervező