Ha bejelölöd a csillag melletti négyzetet, akkor megjegyzem, és ha legközelebb jössz, rögtön ez az iskola fog megjelenni.
> Bersek József Általános Iskola > Aktuális > Szabó Szabolcs Vándorkupa komplex természettudományos verseny

Szabó Szabolcs Vándorkupa komplex természettudományos verseny

Március 10-én és 11-én iskolánk Hegylakók elnevezésű csapata részt vett a Szabó Szabolcs Alapítvány által szervezett Vándorkupán.

Fotóalbum
A versenynek a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma adott otthont. A házigazdákat képviselő pápai csapatok mellett az ország több városából érkeztek a résztvevő diákok (Balatonlelle, Hódmezővásárhely, Kőszeg, Nagykanizsa, Nagyvárad, Siófok, Soltvadkert, Székesfehérvár, Pestszentlőrinc, Szolnok, Tát, Veszprém). Minden iskolát két hetedikes (egy fiú, egy lány) és két nyolcadikos (egy fiú, egy lány) diák képviselt. Iskolánkból a 7.a osztályból Kumánovich Kinga és Pusztai Dániel, a 8.a osztályból Hauer Dávid és Krisztián-Rudolf Kira vettek részt a versenyen. Előzetes feladatként a mindennapi életben is használt tárgyak életciklusának elemzéséről kellett 3-5 perces videófilmet készíteni. A bersekes csapat videófilmje a második legmagasabb pontszámot érte el az értékelés során. A kétnapos versenyen a csapatok komplex természettudományos feladatokat oldottak meg a már megszokott, izgalmas módon. A pénteki napon a versenyzés mellett a Pannonia Reformata Múzeumban, a történelmi emlékhelyként számon tartott református Ótemplom kiállítását és a Hori titkai című óegyiptomi kiállítást is megcsodálhatták az érdeklődők. Este robotika, 3 D nyomtatás, bábozda és táncház is szerepelt a programok között. A második napon a Tudományos Gyűjtemények Könyvtárában a Petőfi kiállítás megtekintése után a verseny második fordulója következett. Iskolánk csapata nagyszerű eredményt ért el, a résztvevő 14 csapat közül az előkelő ötödik helyen végzett. A diákok felkészítésében Kovácsné Zsolt Andrea, Kiss L. Csaba és Horváth Márta pedagógusok segítették a munkámat.

Tóth-Percze Mária
felkészítő és kísérőtanár