Ha bejelölöd a csillag melletti négyzetet, akkor megjegyzem, és ha legközelebb jössz, rögtön ez az iskola fog megjelenni.
> Bersek József Általános Iskola > Aktuális > Kikerültek az új madárodúk az iskola udvarára!

Kikerültek az új madárodúk az iskola udvarára!

Az Írottkő Natúrparkért Egyesület márciusban meghívta a város iskoláit egy madárvédelmi előadással egybekötött odúbarkácsolásra a Kőszegi Evangélikus Középiskola dísztermébe.
Minden iskola egy-egy 4-4 fős csapatot vitt a programra. Minket a negyedikes gyerekek képviseltek.

Fotóalbum
Linkajánló
Illés Péter tanár úr, az egyesület alelnöke rövid, de lényegre törő kiselőadást tartott a madárvédelem fontosságáról. Ezután vette kezdetét az odúk összeszerelése, kifestése. Nagy lelkesedéssel folyt a munka. A lapra szerelt, előkészített anyagokból kis kézügyességgel gyorsan összeszerelték a gyerekek az odúkat. A natúr anyagból készült odúkat pedig színes akrilfestékkel festettük ki.
Az elkészült „A” és „B” típusú odúkat (5darabot) el is hozhattunk az iskolába. Illés Péter és Zsolti bácsi segítségével pedig a napokban ki is tettük őket az iskolaudvarra. Gondozásuk az iskola tanulóinak feladata lesz. Egy rovarhotelt is kihelyeztünk a hátsó kis udvarra, talán ebben is hamarosan „szállóvendégeink” lesznek! 
A színes odúk nem csak figyelemfelkeltők, hanem szépek is, a madarakat nem zavarják. Az akció célja a környezeti nevelés mellett az is, hogy lássuk, milyen arányban foglalják majd el a színes és barna odúkat a madarak.
Reméljük, hamarosan birtokba is veszik őket az itt fészkelő madarak. A programról film is készült, mely mellékletben megtekinthető.

Kovácsné Zsolt Andrea
szaktanár