Ha bejelölöd a csillag melletti négyzetet, akkor megjegyzem, és ha legközelebb jössz, rögtön ez az iskola fog megjelenni.
> Bersek József Általános Iskola > Aktuális > Jutalomkirándulás

Jutalomkirándulás

Az idei tanévben kicsit korábban szerveztük meg a jutalomkirándulást azoknak a gyerekeknek, akik eredményesen teljesítenek, versenyeznek vagy magukhoz képest szorgalmasan tanulnak, példamutatóan viselkednek, s aktívan részt vesznek az iskola életében, a 60 éves jubileumi programokban.

Fotóalbum
Nem mentünk messzire, hiszen kihasználtuk azt a lehetőséget, hogy a nagyszabású és egyedi Magyar Géniusz Vándorkiállítás egyik állomáshelye áprilisban Szombathely. 67 vidéki múzeum 154 darab történeti, régészeti, néprajzi és művészettörténeti műtárgya mesél a látogatóknak az elmúlt két évezredről. A vándorkiállítás az adott településre, múzeumra leginkább jellemző és legjelentősebb műtárgyakat vonultatja fel, melyek képviselik az intézményt, a települést, s annak történelmi és kulturális múltját 18 millió évvel ezelőtti leletektől kezdve egészen a rendszerváltásig.
46 diákkal látogattunk el az Iseum Savariense Régészeti Műhely és Tárházba, ami a világon a harmadik legnagyobb Isis-szentély területén található. A Magyar Géniusz Kiállítás mellett még az egyiptomi vallásról szóló állandó kiállítást is megtekintettük, sőt még az Isis-szentélybe is beléphettünk.
Szabadprogramként Szombathely szépséges, virágba borult Fő terén csatangolhattak, shoppingolhattak diákjaink, a nap zárásaként pedig az Asterix és Obelix: A középső birodalom című látványos, vidám filmet néztük meg a Savaria Moziban.
Köszönöm kísérő kollégáim, Kovácsné Zsolt Andrea és Trakperger Fanni segítségét.
A jutalomkirándulás megvalósulását a Szülői Munkaközösség és az iskola támogatta.
Igazán szép napot tölthettünk együtt ragyogó napsütéses időben, sok történelmi és kulturális érdekességet látva.

Horváth Márta
főszervező