Ha bejelölöd a csillag melletti négyzetet, akkor megjegyzem, és ha legközelebb jössz, rögtön ez az iskola fog megjelenni.
> Bersek József Általános Iskola > Aktuális > Kaán Károly Országos Természet-és Környezetismereti Verseny- megyei fordulója

Kaán Károly Országos Természet-és Környezetismereti Verseny- megyei fordulója

A 31. alkalommal megrendezett verseny egyik legfontosabb küldetése a gyermekekben a természet iránti kíváncsiságot, tiszteletet lángra lobbantani, a természettudományos ismereteket bővíteni, hazánk csodálatos tájait, gazdag élővilágát megismertetni.

A verseny kemény szellemi próbatétel, mert a tanórákon elsajátított tudás mellett a TermészetBúvár megadott cikkei (Virágkalendárium, Útravaló, Poszter) is a verseny ismeretanyagát képezik. A névadó erdész, Kaán Károly életútja, munkássága mellett a Duna-Ipoly Nemzeti Park és a Hortobágyi Nemzeti Park természeti értékei is szerepeltek a feladatok között.
Ebben a tanévben két hatodikos tanuló képviselte iskolánkat a Kaán Károly Országos Természet-és Környezetismereti Versenyen. Pál Olivér először, Garamszegi Abigél már másodszor jutott tovább az iskolai forduló eredménye alapján a megyei fordulóra. Mindketten a tanév elejétől lelkesen készültek a megmérettetésre. A kitartó munka szép eredményt hozott. Abigél a hatodik, Olivér a kilencedik helyezést érte el a megyei fordulóra bejutott 27 hatodikos versenyző közül, gratulálunk.

Tóth-Percze Mária
felkészítő tanár