Ha bejelölöd a csillag melletti négyzetet, akkor megjegyzem, és ha legközelebb jössz, rögtön ez az iskola fog megjelenni.
> Bersek József Általános Iskola > Aktuális > BE-JÓ aranyeső a 13. Hatosfogat Fesztiválon

BE-JÓ aranyeső a 13. Hatosfogat Fesztiválon

A vépi Hatos Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény 3 év kihagyás után tudta újból megrendezni a Hatosfogat Fesztivált. Vas vármegye számos településéről és iskolájából jöttek diákok prózával, verssel, hangszeres zenével, színjátszással és tánccal. A zsűrinek nem volt könnyű dolga a sorrend kialakításánál.

A BE-JÓ lányok 3 korcsoporttal és 11 tánccal képviselték a Bersek iskolát. A végeredmény: 7 arany, 3 ezüst és 1 bronz minősítés!
Részletesebben:
A legkisebbek Pom-pom c. táncában először szerepelt, s egyben versenyzett is a 2. osztályos Steirits Emma és Vadász Zoé a „már rutinosabb” Lengyák Leila, Málovits Zoé és Gazdag Gréta mellett. A lányok nagyon ügyesek voltak, nem véletlenül kaptak rá megérdemelten ARANY minősítést. A Radetzky-mars Noémi betegsége miatt most a nagycsoportos Gazdag Gréta szólójaként szintén ARANY lett. A Barátnők c. koreográfia, Poór Gabriella és Krály Zsófia duója EZÜST érmet kapott. Vadász Luca 2 botos szólója Don't you worry címmel lett az egyetlen bronz minősítés, mert annyira alacsony volt a színpad belmagassága, hogy a magas botfeldobások sorozatosan meghiúsultak.
A nagyoknál most debütáltak a frissen elkészített szólótáncok.
Schönfeld Mónika Lelkem tánca és Preiner Kiara Dóra Tiéd a ritmus? c. 2 botos szólója is EZÜST minősítést kapott. A reneszánsz táncaink közül most a Chiara Stellát mutattuk be. ARANYRA értékelte a zsűri. Ahogy ARANY minősítést kapott a Baranyai Katalin által megálmodott induló, a Masters of Tides, Baranyai Ramóna szólója Csillagok közt címmel, Mónika és Ramóna duója, Hallucinate címmel, valamint a legújabb látványos és lendületes pomponos tánc, a Hajrá-Lányok!
Nagy volt a boldogságunk, igazán remekül sikerült bemelegítés volt a 44. Zuglói Országos Amatőr Táncfesztivál előtt, amelyre június 4-én utazunk a lányokkal és a szülőkkel!

Horváth Márta
művészeti vezető