Ha bejelölöd a csillag melletti négyzetet, akkor megjegyzem, és ha legközelebb jössz, rögtön ez az iskola fog megjelenni.
> Bersek József Általános Iskola > Aktuális > Pályaorientációs nap 2023.

Pályaorientációs nap 2023.

Az idei pályaorientációs nap nagyon jól sikerült.

Fotóalbum
Minden osztálynak érdekes programok, előadások, játékok, önismereti foglalkozások és szabadtéri programok színesítették a délelőttöt. Az alsós osztályok együtt mentek ki a Chernel-kerthez gesztenyét sütni, játszani. Az idő is fantasztikus volt. A két ötödik és hatodik osztálynak az első két órában pályaválasztási tanácsadók tartottak foglalkozásokat a témában: szakmai puzzle, titokzatos kártyák, érdeklődési kör vizsgálata. Ez után a gyerekek a városban múzeumlátogatáson, illetve a Látogatóközpontnál töltötték az időt. Nagyon jó hangulatban telt a délelőtt. A hetedikeseknek egész délelőtt pályaorientációs játékokat és önismereti interaktív foglalkozásokat tartott egy szakember. Élvezték a gyerekek. A nyolcadikos gyerekek reggel a városban csoportokra osztva a témába vágó gyakorlatias feladatokat oldották meg különböző helyszíneken. Például a postán, a cipésznél, a Csokiszegben, a szíjgyártónál jártak, ahol nyomozniuk kellett, illetve cégérekről képeket gyűjtöttek. Jó hangulatban és hasznosan telt az idő. Ezután nekik csoportbontásban pszichológus és pályaválasztási tanácsadó tartott játékos önismereti foglalkozásokat az iskolában.
Remélem minden gyereknek élmény volt ez a nap, tanult belőle! Köszönjük a Szombathelyi Pályaválasztási Tanácsadás Vas Megyei Pedagógiai Szakszolgálat munkatársainak lelkes, önzetlen munkáját.

Kovácsné Zsolt Andrea
pályaválasztást segítő tanár