Ha bejelölöd a csillag melletti négyzetet, akkor megjegyzem, és ha legközelebb jössz, rögtön ez az iskola fog megjelenni.
> Bersek József Általános Iskola > Aktuális > EMLÉKEZÜNK. EMLÉKEZZÜNK! -1956. október 23.

EMLÉKEZÜNK. EMLÉKEZZÜNK! -1956. október 23.

„De most itt vagyunk, emlékezünk,
Magyarok voltunk, magyarok leszünk.
Amíg szól a dal, ’56-ért,
Míg szívünk dobog ’56 él.”

Fotóalbum
Az 1956-os forradalom egy, a szovjet elnyomásba belefáradt erős nemzet demokrácia iránti vágyából nőtt ki. Fiatal emberek, diákok és tömegek követelték, hogy vonják vissza a szovjet csapatokat és a kormány legyen sokkal függetlenebb a szovjet befolyás alól. Az emberek által hozott áldozatok világosan jelezték a magyarok hazaszeretetét, a szabadság iránti vágyukat és azt, hogy elkötelezték magukat egy szabad és jobb jövő iránt mind maguk, mind a gyermekeik számára.

Rájuk és arra a régmúlt október 23-ára emlékezve iskolánk tanulói egy nagyon szép és látványelemekben gazdag ünnepi műsorral készültek, melyen a hetedik osztályos tanulók mellett fellépett a felsős kórusunk is.

A műsor végén Kovácsné Szabó Éva igazgatónő megható beszédében történelmi kitekintést is adott diákjainknak a forradalom eseményeiről.

Köszönet kedves kollégáimnak: Horváth Mártának a hangosításban nyújtott segítségéért, Kocsisné Pethő Juditnak a kórus felkészítéséért és Szabóné Király Évának a látványos dekorációért.

De elsősorban köszönet a 7. a osztály tanulóinak, akik mindannyian részesei voltak ennek a méltó megemlékezésnek. Méltó utódai az 1956-os forradalom hős ifjainak. Köszönet érte.

Draskaba Eszter
műsorszerkesztő és felkészítő tanár