Ha bejelölöd a csillag melletti négyzetet, akkor megjegyzem, és ha legközelebb jössz, rögtön ez az iskola fog megjelenni.
> Bersek József Általános Iskola > Aktuális > Királyi Városnap 2023.

Királyi Városnap 2023.

1648. november 6-án a Magyar Országgyűlés szentesítette Kőszeg visszatérését a Szent Koronához. III. Ferdinánd is megerősítette Kőszeg évszázados jogait, és Vas vármegyében egyedüli városként Kőszegnek szabad királyi város jogot adományozott. Az idén is megemlékezett a város erről a Vas vármegyében egyedülálló kiváltságról.

Fotóalbum
A reggeli órákban a temetőben elhunyt díszpolgáraink - Kincs István, Székely László, Chernel István, Chernel Kálmán, Hauer Tamás, Kristóf Ágota, Bechtold István, Szövényi István, Jenkei Ede, Dr. Gyöngyös Endre, Soproni Zoltán és Lóránt Gyula díszpolgárok sírjánál tisztelegtek a városi intézmények vezetői.
A délelőtt folyamán a 7. és 8. osztályos diákokkal részt vettünk a „Lóránt Gyula és az Aranycsapat” című történelmi emlékülésen a könyvtárban, ahol az érdeklődők 3 kiselőadást hallhattak Lóránt Gyula életéről, partiumi kalandjairól, valamint sportoló katonákról, katonai sportolókról.
A Jurisics-vár lovagtermében adták át a „Jó tanuló, jó sportoló” díjakat, melyet idén Pusztai Szilveszter, Pusztai Dániel és Pusztai Dominik vehetett át iskolánkból. Edzőik a büszke édesapák: Pusztai Szilveszter és Pusztai Tamás.

Szívből gratulálunk valamennyi kitüntetettnek, nagyon büszkék vagyunk Rájuk!

Horváth Márta
humán munkaközösség-vezető