Ha bejelölöd a csillag melletti négyzetet, akkor megjegyzem, és ha legközelebb jössz, rögtön ez az iskola fog megjelenni.
> Bersek József Általános Iskola > Aktuális > Egészségnevelési nap

Egészségnevelési nap

A hagyománnyá vált egészségnevelési napot 2023.11.24-én tartottuk meg. Minden osztálynak szerveztünk egy-egy témába vágó foglalkozást.

Fotóalbum
Az elsősök, másodikosok és negyedikesek a városi könyvtárban jártak egy-egy interaktív foglalkozáson. A harmadikosok az iskolai könyvtárban játszottak, beszélgettek, feladatokat oldottak meg.
Az ötödikesekhez és a hatodikosokhoz az ifjúsági önkéntes vöröskeresztes fiatalok jöttek el. Volt tanítványunk is köztük volt, öröm volt látni őt ebben a szerepben! A hetedik és a nyolcadik osztálynak Gadó Gábor mentő technikus tartott hasznos, interaktív előadást. A nyolcadikosoknak most az újraélesztés, a hetedikeseknek a drogok volt a fő téma. Rendkívül fontosnak tartjuk ennek a kompetenciának a fejlesztését, ennek a témának a gyakorlatban való alkalmazását.
Minden osztály a maga módján még beszélgetett, játszott ezen a napon. Testnevelő tanáraink pedig minden csoportnak rendeztek 20-20 perces sportjátékokat. Reméljük az idei programok is tetszettek a gyerekeknek és tanultak belőle.
Meg kell még említenem, hogy az őszi szünetben az érdeklődő nyolcadikosok megnézhették a véradást a Várban. Részletesen elmagyarázták nekik az egész folyamatot. Reméljük kedvet kaptak a véradáshoz és rendszeres véradók lesznek felnőtt korukban!
Ezt a napot rendhagyó módon színházlátogatással zártuk. 
Köszönet a program lebonyolításában résztvevő külsős szakembereknek: Gadó Gábornak, az önkéntes vöröskeresztes fiataloknak, a városi könyvtár dolgozóinak.

Kovácsné Zsolt Andrea egészségnevelő, szervező tanár