Ha bejelölöd a csillag melletti négyzetet, akkor megjegyzem, és ha legközelebb jössz, rögtön ez az iskola fog megjelenni.
> Bersek József Általános Iskola > Aktuális > BE-JÓ éremgyűjtés Mikulás Kupán

BE-JÓ éremgyűjtés Mikulás Kupán

2023. december 9-10-én került megrendezésre a Fórumház Egyesület szervezésében a 45. Zuglói Táncfesztivál Mikulás Kupája – Országos Amatőr Táncversenye, ahol a két nap alatt összesen 310 produkció mérette meg magát az ország különböző városaiból, táncegyesületeiből.

Fotóalbum
A BE-JÓ Táncegyüttes több korcsoportja is sikert aratott, az aranyérmek mellé még különdíjas kupák is jutottak az ősz folyamán elkészült koreográfiákra. ,A BE-JÓ lányok összesen négy I. helyezést, egy II. helyet, egy III. helyezést és két különböző különdíjas kupát érdemeltek ki táncaikkal. Minden kategóriában több ellenféllel szemben kellett megmutatniuk tánctudásukat a zsűrinek. Részletesebben:
- A mini korcsoportos lányok (Gazdag Gréta, Kondás Lara, Lengyák Leila, Málovits Zoé, Sarang Noémi, Sebestyén Palmira, Steirits Emma, Vadász Zoé) a dobogó legfelső fokára állhattak a „Tic-Tac” c. majorett showtáncukkal és az Aloha c. színpadi táncukkal is. Különösen nagy eredmény és boldogság ez, hiszen a csoportban táncoló lányok felének ez volt az első országos versenye!
- Gyermek korcsoportban „Chocolate” c. pomponos majorette show táncukkal megosztott II. helyen végzett Horváth Luca, Krály Zsófia, Lengyák Lara és Poór Gabriella. Az előadásuk viszont annyira tetszett a zsűrinek, hogy különdíjjal, Mikulás Kupával díjazta a lányokat.
- A junioroknál már profi kategóriában Baranyai Ramóna, Bencsics Regina, Horváth Virág, Preiner Kiara és Schönfeld Mónika harcolta ki magának az első helyet „Magyar táncok” c. majorette show táncukkal. A zsűri elismeréseként még különdíjat, Fórumház Bajnoka Kupát is kaptak!
- A BE-JÓ Táncegyüttes generációs, több korcsoportos, Faragó Tamásné anyuval is kiegészült történelmi társastánca, a „Saltarello” is sikert aratott, a színpadi látványtáncok kategóriában az I. helyen végzett, míg a „Petit Vriense” felnőtt korcsoportban a III. helyet érte el.
Hatalmas volt a boldogságunk!!! Igazán méltó befejezése volt ez a BE-JÓ Táncegyüttes 2023-as eseménydús évének!
Utazásunkat a Mikulás Kupára a Blaguss Reisen tette lehetővé, külön köszönet fantasztikus sofőrünknek, Andreas Besenbecknek is, aki egyben büszke BE-JÓ apuka is. Nagyon köszönjük további támogatóink, Kőszeg Város Képviselő-testülete, és a kísérő anyukák-apukák nélkülözhetetlen segítségét is.
Ezúton is kívánunk Mindenkinek békés karácsonyi ünnepeket és egészségben, sikerekben, közös programokban, találkozásokban gazdag új évet!


Horváth Márta
művészeti vezető