Ha bejelölöd a csillag melletti négyzetet, akkor megjegyzem, és ha legközelebb jössz, rögtön ez az iskola fog megjelenni.
> Bersek József Általános Iskola > Aktuális > Bersekesek komplex irodalom-történelem versenyen

Bersekesek komplex irodalom-történelem versenyen

2024. április 25-én iskolánk 8. osztályos tanulói: Bak Emma, Krizmanich Krisztina, Kumánovich Kinga, Pusztai Bianka, mint a Szabadság Lányai nevű csapat tagjai részt vettek a Petőfi komplex irodalom- történelem verseny vármegyei fordulóján, ahol 2. helyezést értünk el!

Fotóalbum
A vármegyei fordulóba való meghívást megelőzte egy írásbeli forduló. Tizennyolc csapat indult és tizenegy csapat kapott meghívást a döntőre.
A versenyt hagyományosan az Ostffyasszonyfai Petőfi Sándor Általános Iskola rendezte, szervezte meg. Izgatottan készültünk a szóbeli fordulóra, ahol Petőfi Sándor életéről, verseinek ismeretéről, Ostffyasszonyfán való tartózkodásáról, az 1848/49-es forradalom és szabadságharc eseményeiről, történelmi személyiségeiről keresztrejtvény, totó, activity feladatsorok formájában mértük össze a tudásunkat. A verseny alatt gyakorlati feladatot is kaptunk, huszárcsákót kellett készíteni az előre odakészített anyagokból.
Buzás Jenő igazgató úr megnyitó, köszöntő beszéde után már mindenki a feladatokra koncentrált. Sok új ismerettel gazdagodtunk, kedves, jó hangulatú verseny volt, nagyon jól éreztük magunkat! Köszönjük a szervező iskolának, pedagógusoknak!
Köszönjük az irodalmi felkészítést Szabóné Király Éva Anna tanárnőnek, a zenei felkészítést Kocsisné Pethő Judit tanárnőnek!
Köszönöm, Szabadság Lányai, ügyesek voltatok, büszke vagyok Rátok!

Kovácsné Szabó Éva történelemtanár